Foisorul sinucigasei, mit sau adevar? Foisorul de Foc “ascunde” pe langa Muzeul Pompierilor si cateva legende urbane!

De: Cancan
Publicat: 25/06/2014 | 12:00

Foisorul de Foc este unul dintre cele mai vechi imobile din Capitala, iar astfel locul este plin de istorie fiind construit intre anii 1890-1891.

Exista cateva legende urbane, destul de ciudate, care au legatura cu Foisorul de Foc

Nu sunt putine legendele urbane care inconjoara acest loc, iar cu siguranta cand veti afla de ele veti dori neaparat sa mergeti pana la Foisorul Sinucigasei, cum este cunoscut de bucurestenii pasionati de lucrurile paranormale.

Fosisorul de Foc, care gaszuieste in prezent Muzeul National al Pompierilor, a fost contruit intre anii 1890-1891

Un pompier a murit prin combustie spontana

Una dintre povestile care bantuie acest loc este cea a unui pompier, care a murit intr-o noapte aici. Pana aici nu este nimic neobisnuit, dar potrivit legendelor el a avut parte de un sfarsit ironic, mai exact prin combustie spontana. Acest lucru s-ar fi intamplat in urma cu 105 ani.

Se spune ca o sotie de pompier a venit sa-si prinda jumatatea, despre care credea ca este infidel, dar a cazut de la etajul doi si si-a rupt gatul

Mai multe persoane au sustinut de-a lungul timpului ca aici in fiecare zi de 9, exact cu o jumatate de ora inainte de miezul noptiii se vad prin geamurile monumentului istoric lumini stranii. O alta legenda care este legata de Foisorul de Foc este cea a unei femei, care era convinsa ca sotul ei, pompier de meserie, o insela chiar in cladire cu o spalatoreasa.

O alata legenda face referire la un alt pompier, care se pare ca a murit acum 105 ani prin combustie spontana

Asa ca ea a venit sa-si prinda sotul in fapt, dar din nefericire a cazut de la etajul doi si si-a rupt gatul. Astfel, legenda spune ca de atunci femeia bantuie Foisorul ca sa gaseasca dovada infidelitatii sotului. Un alt mit urban face referire la un beci in care in urma cu multi ani se transau oameni, dar dupa o cercetare mai atenta a locului putem vedea ca Foisorul de Foc nu are pivnita.

Foisorul de Foc domina inaltimile Bucurestiului la sfarsitul secolului XIX-lea si inceputul sec XX

CITESTE SI 

Mit sau adevar? CANCAN.ro a cercetat unul dintre cele mai mari mistere de langa Bucuresti!

Fenomene paranormale în casa în care locuieşte Anca Pandrea! Ce s-a întâmplat: „Am zis imediat că e Iura”

Nimeni nu a stiut asa ceva! Adrian Minune a locuit intr-o casa bantuita! Pentru a scapa, a apelat la o solutie incredibila

Foisorul de Foc ascunde o adevarata comoara

Muzeul National al Pompierilor este o adevarata comoara, pentru pasionatii de istorie si nu numai. Printre sutele de exponate, unele dintre ele unice si de o valoare inestimabila, putem vedea istoria pompierilor romani de la infiintare si pana in prezent. In muzeu mai putem gasi si o colectie autospeciale de interventie la foc, precum si o colectie de pompe manulae pentru stins incendii.

De altfel, tot aici putem afla despre cel mai mare incendiu din istoria Bucurestiului, cel din 23 martie 1847. Atunci au fost mistuite de flacari 12 biserici, 10 hanuri si aproape 2.000 de case. Supranumit “Focul cel mare” a izbucnit in ziua de Pasti si a fost provocat de un copil. (A.S.)