Fuego surprinde. Face un ”Recurs la memorie”: ”Este o bucurie supremă, sufletul care vorbește despre ce însemn eu pe lumea aceasta”

Publicat: 12/02/2021 | 11:20

Face Fuego ce face și vine cu câte o noutate spectaculoasă. Muzică, televiziune, piese noi, clipuri și desigur, pictură, activitate care-l face să descopere un alt univers. Este un pictor amator, dar iată că în șase ani – de când a luat naștere proiectul său cu scop caritabil „Art By Fuego – Artă pentru suflet” – a realizat 16 expoziții, în locații exclusiviste în țară, sprijinind peste 300 de artiști români. De această dată, artistul a realizat o colecție de pictură eveniment, o idee unică și admirabilă.

Este vorba despre colecția „Recurs la memorie” – achiziționată de Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” – și reprezintă o reverență făcută de artist în fața imensității culturii noastre. Aceasta zugrăvește casele memoriale, părintești ale marilor noștri scriitori, în semn de omagiu pentru genialitatea lor. Colecția spune o poveste în culori despre cei care definesc imensitatea sufletului românesc, dându-i nuanțele de seamă în literatură sau în muzică.

Cele 10 opere ne poartă în locuri de neuitat ale României, chiar acolo unde a luat naștere inspirația și bucuria de a zidi prin cuvânt și prin nuanțe o lume o frumosului! Paul Surugiu îi strânge laolaltă pe o parte dintre cei mai importanți autori, simboluri incontestabile, într-un omagiu, oferind o viziune proprie a caselor în care lumina lor a prins glas și formă.

Fuego, colecția de pictură ”Recurs la memorie”

Fuego: ”Nu mai am nici un tip de regulă și transpun pe pânză sentimentele, emoțiile și durerile mele”

Autorii ale căror case memoriale au fost realizate de Paul Surugiu-Fuego sunt: Mihai Eminescu, Ștefan Luchian, Ion Creangă, Grigore Vieru, Tudor Arghezi, Adrian Păunescu, Nicolae Iorga, Nicolae Labiș, Nichita Stănescu și George Enescu!

Colecția a fost vernisată miercuri – în cadrul unui eveniment de marcă – la Universitatea Creștină, alături de Fuego aflându-se academicianul Răzvan Theodorescu, dar și Stela Enache și Vlad Crețu.

“Sunt un pictor amator, un autodidact, căruia nu i-a plăcut niciodată să facă ceva cu jumătate de măsură. Mă implic, caut, mă organizez, încerc și în acest domeniu, să evoluez. Dincolo de strălucirea și exotismul unei astfel de îndeletniciri, pe mine, pictura mă relaxează, îmi deschide porți ale sufletului pe care nu-mi imaginam că le am. Mă trimite într-o zonă interesantă în care parcă nu mai am nici un tip de regulă și transpun pe pânză sentimentele, emoțiile și durerile mele, în formă de flori sau case”, spune Fuego.

Fuego, alături de academicianul Răzvan Theodorescu

”Am încurajat mereu oamenii să-și urmeze instinctele și pasiunile”

Totodată, duminica aceasta, de la ora 15.00, în emisiunea sa „Drag de România mea!”de la TVR 2, va avea invitate patru eroine speciale, cu muzică specială și povești de neuitat.

Le veți aplauda pe Anca Sigartău, Sava Negrean Brudașcu, Alina Mavrodin și pe Daniela Gyorfy, care vine împreună cu toată familia pentru momente emoționante alături de Fuego, propunând piese noi, în premieră!

”Și vin mai apoi și le pun titluri poetice, încercând să descriu cât mai bine ce-am simțit, ce-am trăit, din pasiune. Poate și de asta am încurajat mereu oamenii să-și urmeze instinctele și pasiunile, pentru că oricât ar părea de greu, nimic, dar nimic nu e imposibil. Nu fac mare caz din această activitate a mea, dar este o bucurie supremă și cred că dincolo de muzică, de toate acțiunile și concertele mele, tablourile sunt chipul meu, vocea interioară și sufletul care vorbește, în culori mărețe, despre ce însemn eu pe lumea aceasta”, mărturisește Paul Surugiu-Fuego.