Furtuna „Zoltan” mătură Europa și provoacă victime în Germania. Avertisment fără precedent al autorităților

Publicat: 22/12/2023 | 19:50
Furtuna ”Zoltan” mătură Europa/ sursă foto: Pixabay

Alertă meteo în Europa! Un bărbat în vârstă de 64 de ani a murit după ce furtuna ”Zoltan” a lovit puternic Germania. Nivelul maxim așteptat al inundațiilor pe coasta Mării Nordului din Schleswing Holstein a fost atins vineri, 22 decembrie 2023. 

După ce furtuna ”Pia” a făcut ravagii în Europa, meteorologii au anunțat că furtuna ”Zoltan” a făcut primele victime în Germania. După ce joi, 21 decembrie 2023, Serviciul Meteorologic German (DWD) a emis nivelul doi de alertă în toată țara, avertizare cu privire la rafale de uragan pe toată coasta Mării Nordului și coasta Mării Baltice, vineri, 22 decembrie 2023, efectele uraganului ”Zoltan”  se resimt tot mai puternic.

Citește și: FURTUNA PIA AJUNGE ÎN ROMÂNIA. VA LOVI CU FORȚA UNUI URAGAN, SUNT AȘTEPTATE RAFALE DE 130 KM/H

Furtuna „Zoltan” mătură Europa și provoacă victime în Germania

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile rețeaua de transport local, mai ales din nordul Germaniei, a fost grav afectată. Traficul feroviar a fost îngreunat, iar unele curse au fost anulate sau reprogramate. De asemenea, în Hessa, furtuna ”Zoltan” a provocat pagubele materiale se ridică la aproximativ 130.000 de euro.

Sursă foto: Serviciul Meteorologic German – DWD

Sâmbătă, 22 decembrie 2023, autoritățile locale au anunțat că un bărbat în vârstă de 64 de ani a murit înecat în noaptea de joi spre vineri, în Turingia. Trupul victimei a fost cu greu recuperat, din cauza nivelului ridicat al apei și al curenților puternici. Nivelul maxim așteptat al inundațiilor pe coasta Mării Nordului din Schleswing Holstein a fost atins vineri, 22 decembrie 2023. Potrivit meteorologilor, valurile de furtună au depășit pragul maxim de 2.50 m deasupra nivelului mediu al apei.

Potrivit DPA, vântul va continua să suflet cu putere până pe 24 decembrie 2023. Serviciul Meteorologic German (DWD) menține avertizarea cu privire la formarea furtunilor și uraganelor.

„De exemplu, copacii pot fi dezrădăcinați și acoperișurile pot fi deteriorate. Acordați o atenție deosebită crengilor, țiglelor sau obiectelor care cad. Închideți toate ferestrele și ușile! Asigurați obiectele din exterior! În special, păstrați distanța față de clădiri, copaci, schele și linii de înaltă tensiune. Evitați să petreceți timpul în aer liber dacă este posibil!”, spun experții.