Galuste chinezesti cu carne de porc

De: Cancan
Publicat: 07/01/2010 | 00:00

Preparare Primul pas este sa puneti intr-o tigaie adanca, cu ulei incins, ceapa, usturoiul, ghimbirul si frunzele de usturoi la rumenit timp de cinci minute la foc mic. Puteti pune acum un praf de sare si piper pentru a se aroma cat mai bine. Adaugati imediat dupa cele cinci minute si carnea de porc tocata. Lasati-o la prajit timp de zece minute. Lasati sa se raceasca. Compozitie Intr-un bol maricel, combinati branza de soia cu amestecul racit pana cand devine o pasta omogena. Apoi asezati aluatul pe o patura de faina, decupati-l in forme rotunde cu un paharel si plasati in mijloc umplutura. Cu degetul, ungeti marginea aluatului cu oul batut, pliati la jumatate si presati marginile. Acum urmeaza partea cea mai simpla: infierbantati o tigaie cu putin ulei la foc mediu si puneti galustele la prajit, pana devin aurii si crocante. Dureaza cam 2-3 minute prajirea, iar din compozitia retetei veti avea, in functie de marimea lor, circa 50 de galuste! La final, puneti-le pe toate iar in tigaie, adaugati supa si lasati-le la fiert inca 5 minute. Sos pentru galuste Amestecati intr-un bol 3 linguri mari de sos de soia, 2 linguri de otet de orez, o lingurita de ulei de chilly (ulei de ardei iute) si o lingura de otet negru chinezesc. E gata! Mai puteti servi galustele doar cu sos de soia sau doar cu mujdei. Ingrediente: 1 cana de ulei de rapita 1 cana ceapa tocata 1 catel de usturoi tocat 2 linguri ghimbir 1 cana de frunze de usturoi tocate 750 g carne porc 500 g de branza de soia (Tofu) sare, piper foi de placinta 1 ou batut 1/2 cana apa sau supa de pui