George Buhnici de la Pro TV are o casă UNICĂ în toată România. Doar în filmele SF vezi așa ceva

Publicat: 11/07/2019 | 09:55

George Buhnici, carismaticul prezentator al emisiunii ”I like IT”, de la ProTV, se poate mândri cu o casă unică în toată România. Și nu numai atât. Pasionat de tehnologie, George Buhnici se bucură de certificarea de „Casă pasivă premium“ – primită în februarie 2018 – fiind prima și singura casă din România de acest gen, dar și din Estul Europei.

”Casa Buhnici” – așa cum este denumită, poate fi controlată prin telefonul mobil și se află în afara Capitalei, la 20 de kilometri distanță, în satul Tămași, Corbeanca.

Casa este construită pe o structură din lemn – mult mai solidă decât structura blocurilor – și stâlpi din beton. Temperatura, nivelul de umiditate, de oxigen, dar și iluminatul pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unui sistem inteligent de automatizare, care include – atenție – chiar și o stație meteo:

„Dacă știm cum o să fie vremea, instalația de încălzire și de răcire a casei poate să ia decizii inteligente. Adică, dacă eu nu sunt acasă, și casa simte că s-a făcut prea multă căldură afară, iar eu am uitat să cobor rulourile, le va coborî ea“, – a explicat în trecut George Buhnici, conform unica.ro“Doar 60 de lei costă toată electricitatea consumată pentru încălzire, apă caldă, ventilaţie, iluminat şi tot ce mai avem prin casă, adică destule gadgeturi conectate la curent şi internet, și încă 40 de lei am dat pentru apă şi canalizare. Apa din reţeaua publică este foarte bună. Şi cam atât” – povestește George Buhnici.

Casa Buhnici

”Casa e înţesată cu instalaţii high-tech”

„Toată casa e automatizată şi poate fi controlată de pe telefon: lumini, aparate electrocasnice, ventilaţie, instalaţii electrice. Cinci senzori meteo monitorizează temperatura, umiditatea şi dioxidul de carbon. Casa e înţesată cu instalaţii high-tech: oglinzile de la baie se conectează cu muzica de la telefon. Rulourile se coboară şi se ridică în funcţie de poziţia soarelui, iar la intrare e un cititor de amprente. Mobila din bucătărie e dotată cu senzori, astfel încât, dacă o atingi, aceasta se iluminează” – detaliază inginerul Marius Şoflete, cel care a proiectat structura.