Gest suprem de iubire. Doi îndrăgostiți, soț și soție de 51 de ani, s-au vaccinat anti-COVID, de Dragobete

Publicat: 25/02/2021 | 09:28

Doi îndrăgostiți din Capitală au uimit medicii. Soț și soție de 51 de ani, cu o căsnicie frumoasă, cei doi bătrâni au venit de braț pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

Soții Popescu din București au dat dovadă de o iubire curată și au uimit pe toată lumea. După o căsnicie de 51 de ani, cei doi au venit de Dragobete pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus, notează newsbucuresti.ro.

„Este despre soții Popescu, despre povestea lor de dragoste, care durează atât de frumos… de 51 de ani. Au decis să se vaccineze, la fel cum au trăit mare parte din viață lor: Împreună! Au venit la braț, dis-de-dimineață, să facă doză a două de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgență București”, se arată pe pagină de Facebook RO Vaccinare.

”El: cu privirea fermă, dar caldă, de bunic drag: „Vaccinați-vă, să fiți bine!”
Ea: cu ochi zâmbitori, conducându-și mândră soțul spre cabinetul de vaccinare: „M-am săturat să stau în casă! Singurul mod în care vom scăpa de necazul acesta este să ne vaccinăm. Și, iată-ne! Ne vaccinăm!”, mai spune sursa citată.

Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ

Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ se desfășoară în termeni distincți față de campania de vaccinare națională. Programările nu se fac în platforma informatică, ci în cadrul inspectoratele școlare, care trimite datele la direcțiile de sănătate publică.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat.

Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centraliză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.