Gestul unui șofer de autobuz din Iași l-ar putea lăsa fără loc de muncă! Bărbatul a lipit pe maşină afișe antivaccinare

Publicat: 16/09/2021 | 16:58

Un șofer de autobuz din Iași riscă să rămână fără loc de muncă! Bărbatul a lipit pe parbrizul mașinii de serviciu câteva mesaje antivaccinare. Acesta a mers câteva ore prin oraş până când şefii au aflat şi l-au pus să dea jos cele două mesaje. A fost deschisă şi o anchetă internă în acest caz.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani lucrează de aproape 2 ani și jumătate ca șofer pe mijloacele de transport în comun din Iași. Se pare că, după ce a lipit mesajele pe autobuz a făcut o fotografie pe care a publicat-o pe reţelele de socializare. În nici două zile, imaginea a fost distribuită de peste 700 de ori.

„Sancțiunile diferă și pleacă de la avertisment, la desfacerea contractului de muncă. Politica noastră este  de a respecta toate legile în vigoare și ceea ce a făcut conducătoul auto contravine politicilor noastre, cu atât mai mult cu cât în regulamentul de ordine interioară este prevăzut faptul că este interzis afișajul de către angajați în mijloacele de transport, dacă acestea nu sunt aprobate”, a declarat Andreea Barna, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași.

Ce gest le-ar putea aduce şoferilor o amendă uriaşă

Unul dintre detaliile importante din legislaţia rutieră pe care şoferii îl ignoră aproape în fiecare zi ţine de faptul că „mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 metri faţă de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei”.

CITEŞTE ŞI: BĂIATUL LUI ROMICĂ ȚOCIU SE CĂSĂTOREŞTE! CĂTĂLIN A FĂCUT PRIMELE DECLARAŢII DESPRE MARELE EVENIMENT: „E UN MOMENT UNIC ȘI FRUMOS”

De asemenea, şoferilor le este interzis „să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră” aşa cum este stipulat la articolul 148, alineatul 14 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002.

Acest comportament se sancţionează, conform Codului Rutier, cu o sancţiune încadrată în clasa a II-a de sancţiuni. În România există cinci clase de amendă. Primele patru li se aplică persoanelor fizice, în timp ce a cincea se aplică doar persoanelor juridice.

Astfel, amenda maximă pentru persoane fizice (20 de puncte de penalizare) este de la 2.900 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenda maximă (100 de puncta de penalizare) este de 14.500 de lei.

 

Sursă foto: Arhivă Cancan