Gheorghe Hurloi a murit la 62 de ani. Fostul fotbalist fusese diagnosticat cu cancer la ficat

De: Cancan
Publicat: 17/06/2018 | 18:10

Este doliu în sportul din România! Gheorghe Hurloi, un simbol al fotbalului din Bistrița, a murit astăzi, după o lungă și grea suferință cu o boală teribilă. El avea 62 de ani și, pe vremea când activa, a scris istorie la U Cluj, CFR și Gloria Bistrița.

Gheorghe Hurloi a murit

Fostul sportiv a încetat astăzi din viață în timp ce se afla la secția de oncologie a Spitalului Județean, potrivit sportulbistritean.ro. În urmă cu ceva timp, medicii i-au spus lui Gheorghe Hurloi că are o tumoră la ficat. În ciuda luptei dârze pentru viață, el nu a supraviețuit maladiei mortale. Rudele și prietenii se pregătesc acum să îl conducă pe ultimul drum.

În urma lui rămân pagini întregi din povestea de aur a Gloriei, cea din anii 80. A fost căpitan și fundaș de fier al echipei ce pierdea doar un joc acasă vreme de 10 ani.

Gheorghe Hurloi, victorie dragă în Ştefan cel Mare

„Un alt meci, de care Hurloi își amintea cu drag era cel jucat împotriva echipei Dinamo, la doar patru zile după ziua lui de naştere, când a învins campioana României, tocmai în Ştefan cel Mare, în prezenţa a peste zece mii de spectatori. Marcase Uifăleanu cu un şut imparabil de la optsprezece metri. Pe prima pagină a ziarului „Sportul” din 29 octombrie 1973, apărea: „Cinci apărători clujeni şi nici un atacant dinamovist în careul mic al lui „U””, titlu ce sugera jocul foarte bun al echipei studenţeşti, prin anihilarea totală a atacanţilor dinamovişti, potrivit sursei citată mai sus.

Gheorghe Hurloi, biografie

Gheorghe Hurloi s-a născut pe 24 octombrie 1955. A început fotbalul la echipa comunei în care s-a născut, Mintiu Gherlii, care activa în campionatul judeţean. În anul 1970 – la 14 ani, împliniţi – a fost la o selecţie la Cluj, în cadrul echipei „U” pentru jucătorii născuţi în anul 1955. A fost ales printre cei 25, din 120 de jucători care au luat parte la selecţie.

La nici 18 ani, în 1973, a jucat un meci cu FC Argeș, la Pitești. Marele lui noroc a fost că, jucători mari precum Remus Câmpeanu, Anca, Pecsa îi spuneau „Ghiţă, indiferent cum joci, tu joci bine astăzi” şi, într-adevăr nu a jucat rău în acel meci, nefiind schimbat pe durata înregului joc. Din păcate însă, U Cluj a pierdut, cu scorul de 1-0, prin golul înscris de cel care avea să îi fie coleg de breaslă la Bistriţa, Remus Vlad.

A activat ca jucător: la echipele „U” Cluj (între anii ’70-’77 şi ’79-’80, în A și B), CFR Cluj (’77-’79 în B), CF Gloria Bistriţa (’80-’89 în B)

A antrenat echipele: tineret Gloria Bistriţa, Mecanica Bistriţa, Mureşul Topliţa, Unirea Dej, Lacul Ursu Sovata, Vișinul Șieu Măgheruș, Victoria Bistrița, Gloria 2, Academia de Fotbal Gloria şi echipe de juniori ale Gloriei Bistriţa

Performanţe ca jucător: de două ori campion naţional de juniori cu echipa „U” Cluj (’72 şi ’74), patru sezoane în Divizia A, la U Cluj, 64 de jocuri în naționalele de juniori, 12 jocuri în naționala de tineret

Performanţe ca antrenor: titlul naţional la tineret, în 2000-2001

Ghiță Hurloi a povestit într-un interviu pentru Sportul bistritean că motivul a fost următorul: ”eu aveam stipulat în contract obligativitatea primirii unei case în oraş pentru a mai rămâne la echipă. Cum acest lucru nu s-a rezolvat, am plecat gratis de la echipă. Aveam trei oferte în acea perioadă, de la Baia Mare, Târgu-Mureş şi Bistriţa. Am ales-o pe ultima dintre ele. Am semnat mai întâi pe doi ani, după aceea pe încă doi şi tot aşa, am rămas până în acest oraş, care a devenit casa mea”.