Hainele in rate, solutia pe timp de criza

De: Cancan
Publicat: 16/11/2009 | 00:00

Ionela Chircu In plina criza economica, foarte multe magazine raman cu marfa nevanduta. Ca sa-si atraga clientii, anumite unitati comerciale de profil au cerut ajutorul bancilor si le ofera solicitantilor posibilitatea de a-si cumpara hainele preferate cu plata in rate.

Cum platesti?

In functie de magazin, pe baza unui card special, iti cumperi acum hainele preferate, iar daca nu-ti ajung banii le poti plati intr-o luna sau chiar in zece luni. Lunar va trebui sa rambursezi ratele corespunzatoare cumparaturilor pe care le-ai facut pana la acel moment. De exemplu, daca iti cumperi o rochie care costa 500 de lei, poti sa platesti cate o suta de lei pe luna, timp de cinci luni. Cand vrei sa platesti cu cardul nu trebuie decat sa anunti casierul cu privire la modul de achitare a cumparaturilor.

Premiu, un bonus de 10%

Mai mult, anumite centre comerciale isi premiaza clientii fideli cu cate un bonus de 10% din valoarea cumparaturilor efectuate, iar in fiecare zi de luni bonusul se dubleaza la 20%. La fiecare plata ti se va emite o chitanta pe care sunt tiparite valoarea cumparaturii, rata lunara si suma ramasa disponibila pe card.

De unde obtii cardul?

La solicitarea ta vei primi cardul direct din magazin. Dupa efectuarea primei cumparaturi va trebui, insa, sa platesti un comision de emitere a cardului si o taxa de administrare trimestriala. In general, limita de creditare este valabila pe o perioada nelimitata.

Ce mai poti sa-ti cumperi in rate?

Oferta achizitionarii lucrurilor in rate este valabila si in unele magazine de incaltaminte. Daca iti cumperi acum o pereche de cizme de 800 de lei si nu-ti ajung banii, ai la dispozitie opt luni ca sa-ti achiti incaltamintea. Lunar, vei plati o rata de 100 de lei.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti?

Nu oricine are avantajul de a-si cumpara haine in rate. Beneficiari sunt doar cei care au varsta peste 18 ani si obtin venituri. Este bine sa stii ca, inainte de a intra in posesia cardului, trebuie sa prezinti o adeverinta de venit sau fluturasul de salariu. Dezavantajul este ca, in cazul in care intarzii rambursarea, vei fi nevoit sa platesti si penalizari.