Haos în parcările din București! Ce mesaj a transmis un bărbat, după ce a fost nevoit să ocolească un trotuar plin de mașini: „Tind să cred că niciunul dintre noi nu știe/poate să zboare”

Publicat: 22/11/2022 | 13:53

Problema locurilor de parcare în București devine un subiect tot mai dezbătut în ultima vreme. Autoritățile nu reușesc să găsească soluții, iar din acest motiv, oamenii își varsa nemulțumirile pe cei pe care îi prind pe picior greșit. Recent, în mediul online a apărut un mesaj care a atras atenția nu doar a altor internauți ci și a administratorilor.

Din cauza haosului din parcări, de cele mai mule ori, pietonii sunt forțați să coboare în stradă, iar din acest motiv se pot provoca adevărate tragedii.

Parcatul mașinilor pe trotuare este o problemă abordată de administrația generală sau de cele de sector abia începând cu 2022. Cu toate acestea, o rezolvare a situației este încă foarte departe.

CITEȘTE ȘI: BILEȚEL ASCUNS ÎNTR-O STICLĂ, GĂSIT DUPĂ 135 DE ANI. CE MESAJ SECRET CONȚINEA

Sătul să aștepte ca această problemă să fie rezolvată un bucureștean a scris pe un grup de Facebook administrat de angajați ai Primăriei Sectorului 6 următorul mesaj:

„Fac această postare în măsura în care tind să cred că niciunul dintre noi nu știe/poate să zboare încă.

Știu că problema este veșnică și că există scuze și motive, dar indiferent de hate-ul pe care o să-l atrag NU mi se pare normal ca într-o capitală europeană în anul 2022 un trotuar să are precum în poza atașată.

Cum, nu este nici un trotuar în poză?

Ba da, este. Este dar nu se vede de mașinile parcate pe el.

Bine, știu, plătesc taxe și au drepturi, că „doar nu le pot lua oamenii cu ei în sufragerie”.

În aceeași măsură cum de aceste scuze nu se aplică în Sibiu, Brașov sau Timișoara? Întrebarea de mai sus e retorică.

Ce voiam să zic este: ok, avem un prim pas cu sensurile unice (nu știu cât de bine implementat, dar felicitări pentru primul pas), dar poate este cazul să ne gândim și la pietoni. 

Nu vreau să aveam loc de tenis de câmp pe #trotuare, ci doar să nu mergem pe stradă”.

Mașini parcate pe trotuar

Ce răspuns a primit bucureșteanul

La scurt timp, angajații administrației de sector i-au răspuns: „Cele semnalate de dvs au ajuns în atenția colegilor de la Mobilitate Urbană care vor trimite spre avizare la Comisia Tehnică de Circulație din cadrul PMB montarea stâlpișorilor de protecție la această adresă. Precizăm că numai după primirea avizului favorabil se va putea proceda la montarea stâlpișorilor”.