Haos într-un restaurant din Măgurele! Ce au putut să găsească inspectorii ANPC. S-au aplicat amenzi de 15.000 de lei

Publicat: 24/04/2023 | 16:59
Inspectorii ANPC au aplicat o amendă de 15.000 de lei pentru neregulile dintr-un restaurant din Măgurele

Haos într-un restaurant din Măgurele! Inspectorii ANPC s-au prezentat la o locație din apropierea Capitalei, unde au descoperit nereguli. În urma controlului, aceștia au aplicat amenzi în valoare de 15.000 de lei. Iată mai jos, în articol, ce au găsit inspectorii în restaurantul care și-a oprit temporar prestarea de servicii către clienți.

Nu este prima oară când inspectorii ANPC găsesc nereguli în diverse localuri sau piețe din țară. De data aceasta, a fost descoperit un haos într-un restaurant din Măgurele, motiv pentru care au fost nevoiți nu doar să aplice amenzi în valoare de 15.000 de lei, ci și să oprească temporar prestarea de servicii către clienți.

Mai cu seamă, în restaurantul din Măgurele, inspectorii ANPC au descoperit atât alimente expirate, cât și gândaci în bucătărie. Controlul a fost efectuat în urma unei sesizări, potrivit Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov.

Vezi și LISTĂ URIAȘĂ DE NEREGULI ÎN ZECI DE LOCAȚII DIN CENTRUL CAPITALEI! 14 LOCAȚII ȘI-AU OPRIT TEMPORAR ACTIVITATEA. ANUNȚUL FĂCUT DE DIRECTORUL ANPC

A fost descoperit un haos într-un restaurant din Măgurele – alimente expirate, gândaci în bucătărie, iar localul nu avea aviz de funcționare de la Primărie

Produsele alimentare neconforme, în valoare de peste 3.000 de lei, au fost oprite de la comercializare. În plus, inspectorii ANPC au decis aplicarea unei amenzi în cuantum de 15.000 de lei, pentru neregulile descoperite. De asemenea, restaurantul a fost oprit temporar de la prestarea de servicii. S-a propus închiderea temporară a localului din Măgurele pentru o perioadă de până la șase luni.

Inspectorii ANPC au descoperit faptul că restaurantul oferea spre comercializare alimente expirate. De asemenea, unele dintre ele nu aveau elemente de identificare. Nu s-a respectat nici temperatura de păstrare a preparatelor culinare, iar ustensilele și vasele de bucătărie nu au fost igienizate. Prezintă grad de uzură avansat.

Totodată, produsele alimentare au fost depozitate pe paviment, iar decongelarea unor produse se realiza la temperatura mediului ambiant. Inspectorii ANPC au mai descoperit că sistemul de ventilație era plin de impurități și mizerie, iar unele agregate frigorifice nu erau igienizate corespunzător. În plus, pavimentul era neigienizat, tavanul prezintă infiltrații și s-a sesizat prezența insectelor vii și moarte, în bucătărie (gândaci). În plus, localul nu deține o autorizație de funcționare din partea Primăriei.

De asemenea, nu există listă în meniu cu informații despre ingrediente, aditivi și valori nutriționale, arată observatornews.ro.

Vezi și ANPC A DAT LOVITURA! CE AU DESCOPERIT INSPECTORII ÎNTR-O FIRMĂ DE CATERING CARE LIVREAZĂ MÂNCARE PENTRU 12 INSTITUȚII DIN ROMÂNIA