Horia Varlan recomanda o reteta usoara, de vara! Uite cum gatesti macrou marinat!

De: Cancan
Publicat: 18/06/2012 | 00:00

Horia Varlan ofera astfel o alternativa la mancarurile grase, grele, nerecomandate in aceasta perioada a anului, cand temperaturile sunt foarte ridicate.

Macrou marinat in casa, pentru 4-6 persoane

Ingrediente:

– 4 pesti macrou, intregi, proaspeti sau congelati- un pahar mare de ulei de masline extravirgin- o capatana de usturoi curatata si cateii tocati felii- 1/2 pahar de otet de vin alb- 1/2 pahar de otet de vin rosu- o lingura mare de patrunjel tocat- 5-6 boabe de ienibahar sparte bucatele- sare dupa gust

Opariti macroul in apa sarata timp de 8-9 minute, apoi scoateti-l si raciti-l putin. Curatati-l de piele si de oase (scoateti mai intai sira spinarii, apoi pielea