Iată de unde vin trandafirii parfumați de grădină de la nunta prințului Harry!

De: A. D.
Publicat: 08/02/2020 | 18:36

Trandafirii sunt considerați elita florilor de grădină. Au un miros fantastic și sunt folosiți în aranjamentele nunților regale. Celebritățile din toată lumea vor ca la petrecerile lor extravagante să aibă parte de aranjamente florale realizate din trandafiri parfumați de grădină. Printre acestea se numără și ducii de Sussex.

La nunta prințului Harey au fost aduși mii de trandafiri, dintr-o fermă din Kenya, care cresc la peste 2.000 m altitudine. Harry și Meghan Markle au îmbrăcat Capela St.George de pe domeniul Caselului Windsor cu mii de trandafiri albi parfumați și bujori. Tot aceleași flori sunt folosite și de Casa Dior, esența trandafirilor regăsindu-se în parfumurile Christian Dior.

Aceste flori speciale cresc în ferma kenyană Tambuzi, al cărei proprietar este Tim Bobbs, un englez. A  pornit afacerea în 1996, împreună cu soția sa, Maggie. Aceasta se întinde pe 64 de hectare și produce 700.000 de fire pe an. „Pentru că suntem la Ecuador și nu există iarnă care să întrerupă ciclul de creștere este necesar să-l controlăm biologic. Pentru a avea plante sănătoase dăm o atenție sporită solului. De aceea, creștem trandafirii la altitudini diferite: 2.000 m, 2.200 m și 2.500 m. Încercăm să găsim tipul de trandafiri care se potrivește fiecărui climat”, a declarat Tim Hobbs.

Trandafirii parfumați de grădină, ajung în România în 12 ore

De numai o săptămână, acest tip special de trandafir ajunge și în România în doar 12 ore. Trandafirii parfumați ajung de la ferma africană în țara noastră prin intermediul firmei ”Parfum Flower Company”, care a intrat pe piața din România.

Primul transport a avut loc pe 31 ianuarie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, când au fost livrate 2.000 de fire. Înainte acești trandafiri erau trimiși în Olanda, unde erau vânduți la bursă și apoi plecau cu tirurile în România. Drumul se întindea pe două-trei zile, timp în care florile își pierdeau prospețimea, iar costul final era mult mai mare. „Acum, putem vorbi despre o reducere la jumătate a prețului. Un fir costa 40 de lei, adus prin Olanda, iar trimis direct în România, 15-20 de lei”, a declarat Alina Neacșa, florist celebru.