Iluzia optică ce îţi testează IQ-ul | Găseşte umbrela, ascunsă în cafenea, în doar 9 secunde şi eşti un geniu

Publicat: 10/03/2023 | 08:06

CANCAN.RO îți pune la dispozție o iluzie optică ce îți va testa nivelul IQ-ului. Ai la dispoziție 9 secunde să găsești umbrela ascunsă în cafenea. Crezi că vei face față provocării?

Testele de inteligență au fost create cu mulți ani în urmă, pentru a măsura gradul de inteligență al unei persoane și capacitatea sa de a rezolva probleme complexe. Aceste teste, elaborate de psihologi și cercetători, reprezintă încă o metodă populară de evaluare a inteligenței umane.

Vezi și: ILUZIA OPTICĂ A ZILEI | DOAR CEI CU O MINTE ASCUŢITĂ POT DESCOPERI PUNCTUL ASCUNS ÎN ACEASTĂ IMAGINE, ÎN DOAR 15 SECUNDE

IQ-ul poate fi stabilit pentru fiecare individ prin intermediul testelor care includ puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea de tipare într-un set de numere sau imagini. Aceste teste sunt considerate de mulți ca fiind o măsură a capacității intelectuale a unei persoane.

Iluzia optică ce îţi testează IQ-ul: Găseşte umbrela, ascunsă în cafenea, în doar 9 secunde şi eşti un geniu

REZOLVARE: Timpul a expirat. Ai avut la dispoziție 9 secunde pentru această provocare. Ai reușit să identifici umbrela ascunsă? Crezi că ai fost suficient de atent la toate detaliile din imagine? Dacă nu, îți vom arăta unde este, de fapt, ascunsă umbrela în cafenea.

Vezi și: ILUZIA OPTICĂ A ÎNCEPUTULUI DE AN | GĂSEȘTE ACADEAUA ASCUNSĂ ÎN IMAGINE. AI DOAR 15 SECUNDE LA DISPOZIȚIE SĂ DEMONSTREZI CĂ EȘTI UN GENIU

IQ-ul mediu al unei persoane este 100, potrivit unor statistici

Vezi și: ILUZIA OPTICĂ A ÎNCEPUTULUI DE SĂPTĂMÂNĂ | AJUTĂ FEMEIA DIN IMAGINE SĂ GĂSEASCĂ CHEIA ASCUNSĂ ÎN DOAR 6 SECUNDE

Coeficientul de inteligență (IQ) reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. Nivelul mediu de inteligență al unei persoane este de 100. Cel mai mare nivel de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Bine.

Sursă foto: jagranjosh