Imagini virale! Ocolul Silvic Teregova, în alertă: „Suntem în căutarea unui mic hoțoman (…) Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător…”

Publicat: 26/04/2021 | 20:15
Imagine cu usulețul prins la furat (sursa foto Facebook Romsilva )

Un pui de urs, care a reușit să fure într-un timp record un sac cu porumb depozitat într-un punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat în Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin, a ajuns vedetă pe internet.

Imaginile postate pe pagina oficială de Facebook a Romsilva au fost surprinse de o cameră de monitorizare instalată în punctul de hrănire.

Citește și: Terifiant! Ce a observat o femeie care se filma singură în casă. Imaginile s-au viralizat, pe Tik Tok. FOTO

Așa cum se poate observa și în imagini, ursulețul depune ceva efort pentru prada: urcă pe scară și se chinuie chiar și cu gura să țină deschisă ușa magaziei suspendate deasupra solului. Într-un final, reușește iar sacul și fuge spre pădure.

Clipul a fost publicat alături de un mesaj simpatic

Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb
Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în ”subtilizarea” lucrurilor.
Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.
Imaginile amuzante au fost filmate de o cameră de monitorizare instalată de colegul nostru Petru Stoicănescu.

Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin. 

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană , la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați.
În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale”, este mesajul celor de la Romsilva.
Nu rata: Râzi cu lacrimi! Ce a scris un șofer din Botoșani pe amenda pe care a primit-o de la polițiști – mesajul a devenit viral