Imaginile surprinse de un preot român cu o biserică devastată, după explozia din Beirut. „Am crezut că e avion”

Publicat: 05/08/2020 | 14:41

Un preot catolic român, stabilit în Liban, a surprins imagini cu biserica la care este paroh după tragedia produsă, la aproximativ patru kilometri distanță de locul exploziei din Beirut.

Preotul a filmat în interiorul bisericii catolice „Sf. Anton de Padova”, după ce geamurile toate au izbucnit în momentul deflagrației. Cioburile s-au răspândit în toată încăperea casei parohiale. Din fericire, nu a existat niciun rănit.

”Noi ieri eram la rugăciune când a avut loc explozia. A fost o forță de aer care s-a simțit la început. Nu știam ce este. Inițial am crezut că e un avion de război care zboară la joasă altitudine. Apoi a urmat explozia cea mare care a distrus toate vitraliile din biserică. Nu cred că mai pot fi recuperate. Șansa noastră a fost că eram la altar, la slujba de seară, și nu am fost răniți de cioburi”, a spus preotul român Felician Tamaș.

Biserică distrusă, după explozia din Beirut

Peste 4.000 de răniți și 100 de morți

Explozia a avut loc în centrul capitalei, fiind distruse complet clădiri enorme, blocuri, locuințe, mașini, ajungând la peste 4.000 de răniți și peste 100 de morți la ora actuală.

Multe familii încă își caută rudele dispărute, crezând că au fost prinse între dărâmăturile create de explozie. Un ofițer libanez a mărturisit sub anonimat că mulți oameni morți sunt încă sub ruinele din centrul capitalei.

Președintele Michel Aoun  a declarat că este inadmisibil ca substanța inflamabilă să fi fost ținută atâția ani fără măsuri de siguranță în depozitul din port.

O româncă a văzut un etaj prăbușindu-se complet

„A fost ceva de nedescris, ca un mare cutremur. Credeam că este sfârşitul lumii. Un spital a fost afectat: geamuri distruse, pereţi, un etaj pur şi simplu s-a prăbuşit”, a declarat femeia, la Antena 1, conform observatornews.ro.

Sunetul exploziei s-a auzit până în Cipru şi Iordania, la sute de kilometri depărtare. Iar atmosfera amintea de cele mai negre zile ale războiului civil încheiat în 1990.

Elena Nica
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. Experiențe în trecut: news editor Observator, Antena 1 și Antena Stars citește mai mult