In premiera, procurorii cer pedepse exemplare pentru reteaua medicilor spagari!

De: Cancan
Publicat: 30/09/2014 | 00:06

Primul scandal de proprtii privind coruptia din sistemul sanitar izbucnea in martie anul trecut. Atunci au fost retinuti patronii a doua laboratoare medicale, medici si farmaciste infiltrati in asa numita “retea a retetelor false”. Procurorii au stabilit pagube uriase pentru Casa de Asigurari de Sanatate, silita sa deconteze retete si trimiteri de analize care nu s-au efectuat in realitate. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa ia o decizie peste doar zece zile!

Medicii si farmacistii erau pionii retelei de retete false, si luau in jur de 10% din sumele uriase incasate pentru bolnavi inexistenti

De la suspendare, sapte ani cu executare
 

Dupa un an de procese, medicii, si farmacistele implicate in afacere au primit condamnari cu suspendare de la prima instanta, Tribunalul Bucuresti. Cel mai probabil, situatia se va schimba la Curtea de Apel Bucurest, pentru ca reprezentantul DIICOT a cerut judecatorilor aplicarea unor pedepse exemplare.

“Domnule presedinte, au tradat juramantul lui Hipocrate, nu merita sa mai profezeze medicina au produs un grav prejudiciu Casei de Asigurari si au tulburat ordinea de drept. Mai mult au contribuit la pierderea incxerderii populatiei in sistemul medical, afectand in mod grav desfasurarea profesiei de medic” a explicat procurorul de sedinta, solicitand ca fie care din cei 45 de inculpati sa execute cate sapte ani de inchisoare. Este prima masura punitiva de o asemenea amploare ceruta de procurori impotriva medicilor considerati corupti!

Produsele si serviciile medicale neprestate in relitate au pagubit casa de asigurare cu 500.000 de euro

Avocatii medicilor considera ca masura ceruta de procurori este execesiva, in stuatia, inca de la Tribunalul Bucurestisi-au sfatuit clientii sa-si accepte vinovatia si sa nu solicite probe in aparare, urmnad a fi judecati exclusiv dupa rechizitoriul Parchetului.

14.000 de retete false

Personalul medical este acuzat de procurori ca au eliberat circa 14.000 de bilete de trimitere false in baza carora doua laboratoare procesau analizele emise pe numele unor pacienti care nu fusesera consultati sau, desi au fost consultati, nu li s-a recomandat efectuarea unor investigatii medicale.
Procurorii sustin ca medicii primeau pentru biletele false pe care le emiteau aproximativ 10% din contravaloarea analizelor care ar fi trebuit realizate, iar restul sumei intra in contabilitatea a doua laboratoare din Capitala, prejudiciul adus CNAS fiind de 500.000 de euro.

Aici functiona unul din laboratoarele unde se faceau deconturi clandestine

Biletele completate de medic sau asistentul sau erau inmanate unor angajati ai laboratoarelor Uromed Center si City Lab si inaintate ulterior spre decontare la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, potrivit Parchetului Capitalei. Aproximativ 70% din activitatea celor doua laboratoare de analize consta in operatiunile fictive descrise.

CITESTE SI: CRBL neaga ca a dat spaga la medici

Cabral a intalnit medici care nu vor spaga! „Cat credeti ca vor mai sta doctorii de genul asta pe doua paini si o bucata de branza?”

M.NIculescu