Închisorile americane, adevărate focare de infecție! Mii de prizonieri au fost contaminați cu virusul COVID-19, iar peste 90% sunt asimptomatici

De: A. D.
Publicat: 01/05/2020 | 16:35

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime la nivel mondial. Recent, s-a descoperit un segment al populației care este extrem de vulnerabil în fața noului virus. Deținuții din închisorile din toată lumea sunt victime sigure, odată ce virusul a ajuns la ei.

Virusul COVID-19  se răspândește extrem de repede în închisori și mulți transmit boala mai departe fără să știe. Astfel, închisorile au devenit adevărate focare de infecție. Iar condițiile din interiorul lor facilitează o contaminare în masă. Mulți oameni aglomerați, în condiții deseori neigienice, reprezintă un mediu perfect pentru propagarea virusului. (CITEȘTE ȘI: MARCEL VELA, MESAJ PENTRU ROMÂNI DE 1 MAI: ”CU TOȚII NE-AM FĂCUT PANURI…”)

Testele ce au fost efectuate în  închisorile din SUA au oferit mai multe informații despre felul în care apare și se răspândește virusul în acest context. În patru state din SUA (Ohio, Arkansas, Carolina de Nord și Virginia), s-au făcut testări în masă în închisori, conform Reuters. În total au fost făcute 4.693 de teste și majoritatea au fost pozitive. (VEZI ȘI: MORȚI DE LA SPITALUL SUCEAVA, UITAȚI DE AUTORITĂȚI. 6 PERSOANE UCISE DE COVID-19, DESCOPERITE DUPĂ O LUNĂ. FOST MANAGER: „LE ERA FRICĂ SĂ NU SE INTERPRETEZE”)

Problema este si mai gravă pentru că 96% din cei care au fost testați pozitiv nu manifestau niciun simptom.  „La început, nu știam cu câte cazuri avem de-a face. Apoi, rezultatele au fost foarte surprinzătoare”, spune Annette Chambers Smith, directorul Centrului de Reabilitare și Corecție din statul Ohio.

Așadar,  virusul se propagă extrem de repede în închisorile din toată lumea, inclusiv în România. Rapoarte similare au apărut în mai multe țări. În această situație ar trebui luate niște măsuri speciale, pentru a diminua efectele negative.  Mai mulți oameni de știință au argumentat că eliberarea temporară a încarceraților de risc minim ar putea reduce mult acest risc, în special în închisorile supraaglomerate.