Incredibil! Cum arată, de fapt, coronavirusul. Imaginile care îți dau fiori

Publicat: 31/07/2020 | 20:22

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19 au apărut tot felul de informații și imagini legate de forma virusului care a luat sub stăpânire întreaga planetă. Coronavirusulul afectează, în special, plămânii, așa că imaginile obținute de medici sunt de-a dreptul șocante!

Medicul radiolog de la Spitalul „Sf Spiridon” din Iași a constatat un lucru de-a dreptul șocant. Se pare că mulți pacienți care s-au prezentat la spital cu alte afecțiuni prezentau, la nivelul plămânilor, aceleași leziuni ca cele pe care le produce noul coronavirus.

Mai mult, potrivit bzi.ro, nu există diferențe între plămânii unui pacient ce suferă de pneumonie și ai unui pacient infectat cu COVID-19. În imaginile obținute în urma testelor și în urma investigațiilor amănunțite se vede cum plămânii celor infectați cu COVID-19 au un volum mai mare și prezintă, pe alocuri, leziuni asemănătoare unor „găuri”.

„Imaginile plămânilor unui pacient infectat cu COVID-19 arată ca niște opacități, ca un geam mat. Arată ca niște opacități șterse, bilaterale periferice. Am avut pacienți care s-au prezentat la spital pentru internare, iar testul CT arăta că aceștia aveau leziuni pulmonare specifice pneumoniei virale COVID-19. Erau asimptomatici, iar testul PCR ieșise negativ” au punctat specialiștii, potrivit sursei citate.

Pacienții care au avut COVID-19 rămân cu leziuni la nivelul plămânilor

Mai mult, se pare că și după vindecare, pacienții care au suferit de COVID-19 rămân cu niște cicatrici la nivelul plămânilor, despre care medicii nu au prea multe informații.

„Pot apărea imagini de fibroză, care pot persista câteva săptămâni după pneumonia COVID-19, chiar dacă pacientul, din punct de vedere al infecției, este vindecat.
El rămâne cu un grad de afectare pulmonară, dar nu are boala pulmonară activă, ci rămâne cu niște cicatrici. Nu avem studii pe populație foarte mare dacă se recuperează sau nu cicatricile, dar probabil că se recuperează treptat, pentru că ele scad ca dimensiune și intensitate în timp” au mai spus specialiștii.