Ingredientul secret care se pune în tigaie atunci când faci ouă ochiuri. Nu ţi-ar trece prin minte să adaugi aşa ceva

Publicat: 28/04/2023 | 14:11

Ouăle ochiuri sunt fără îndoială un preparat foarte gustos și ușor de făcut. Însă, deși pare ceva atât de simplu și rapid de pus la masă, există câteva trucuri care pot îmbunătăți produsul final. Este vorba despre un ingredient secret pe care trebuie să îl pui în tigaie atunci când faci ouăle.

Chiar și cei care sunt un dezastru complet în bucătărie se pot descurca cu ouăle ochi. Tot ce ai nevoie este doar o tigaie, puțin ulei și un ou. Nimic mai simplu, nu-i așa? Însă, după cum este obișnuit în arta culinară, există numeroase trucuri pe care bucătarii profesioniști le folosesc, chiar și în cazul celor mai simple preparate, cum ar fi ouăle ochi.

Făina ajută ca ouăle să nu se lipească de tigaie

Dacă deja vă gândiți că e vorba de vreun truc ceva mai complicat, ei bine, vestea bună este că nu e deloc dificil! Mai exact, ingredientul secret ce stă la baza trucului este făina. Un strop de făină pusă în tigaie după ce uleiul s-a încins, lăsată apoi până se rumenește, iar la final punem ouăle în tigaie. Motivul pentru acest truc nu ține neapărat de a oferi un plus de savoare gustului ouălor ochi sau de a căpăta vreo textură mai specială. De fapt, făina va ajuta ouăle să nu se lipească de tigaie, așa că întreg procesul de preparare a lor va fi de 2 ori mai simplu ca înainte.

Făina va ajuta ouăle să nu se lipească de tigaie (Foto: Pixabay)

(CITEȘTE ȘI: CÂTE OUĂ FIERTE ESTE INDICAT SĂ MĂNÂNCI ÎNTR-O ZI, ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTĂ)

Alte trucuri pentru ca ouăle ochi să fie bine gătite

Pe de altă parte, s-ar putea să aveți probleme cu tigaia în cele mai multe cazuri. Ori pentru că e posibil să fie prea uzată, veche sau chiar să fie slabă calitativ. Ei bine, în loc să dați banii pe una nouă, despre care reclamele spun că nu va lipi niciodată mâncarea, de ce să nu aflați mai multe trucuri pentru a găti în condiții optime? De exemplu, în loc de ulei, puteți folosi o bucată de unt care va da preparatului vostru un gust senzațional! Pentru un ou ochi perfect, în unt, gălbenușul moale, aproximativ 3 minute în tigaie ar fi de ajuns. În cazul în care vreți ca acesta să fie tare, trebuie să îl prăjiți timp de 3 minute în tigaie, pe ambele părți.

(VEZI ȘI: GREȘEALA PE CARE O FAC MAJORITATEA ROMÂNILOR CÂND GĂTESC OUĂ-OCHI. CE TREBUIE SĂ FACI CU 2 MINUTE ÎNAINTE SĂ LE SCOȚI DIN TIGAIE)