Insula în care statul te plătește dacă vrei să te muți. Câți bani poți să primești și ce condiții trebuie să îndeplinești

Publicat: 25/08/2022 | 14:29
Plajă din Sardinia. Sursă foto: Pixabay

Guvernul Sardiniei oferă bani pentru cei care vor să se mute pe insula italiană, în orașele mici. Oficialii au ales această variantă pentru a susține economie, aducând locuitori în zonele rurale. 

Oficialii au acordat 38 de milioane de lire sterline pentru inițiativa care își propune să aducă oamenii în zonele rurale ale Italiei și să susțină comerțul în orașele mici, oferind cumpărătorilor de case un ajutor financiar considerabil.

„Mulțumită acestor contribuții la primele case (cumpărătorilor de case, n.r.), (Sardinia, n.r.) devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să-și construiască o familie. Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a interioarelor și a zonelor cele mai defavorizate, care trebuie să treacă prin noi politici de repopulare”, a spus președintele Sardiniei pentru presa locală. (CITEȘTE ȘI: N-ai voie să faci asta în Sardinia! Ce au găsit oficialii vamali în bagajele unor turiști. Se dau amenzi de până la 3000 de euro)

Câți bani poți să primești dacă te muți în Sardinia. Condiții pentru a putea beneficia de ajutorul de la stat

Granturile pe care o oferă Guvernul Sardiniei sunt în valoare de 15.000 de euro, dar nu sunt pentru oricine. Banii pot fi utilizați doar pentru finanțarea achiziției sau renovarii unei locuințe de pe insulă. 

Proprietatea în cauză trebuie să fie situată și într-un municipiu cu o populație mai mică de 3.000 de locuitori, acestea fiind orașele care au cel mai mult nevoie de un impuls economic.

Deși guvernul va acorda suma maximă de 15.000 de euro în unele cazuri, grantul nu poate depăși jumătate din costul total al proprietății sau al renovărilor planificate. Ca urmare, cumpărătorii de case vor trebui totuși să plătească mult mai mult din propriul buzunar. (CITEȘTE ȘI: De necrezut! Câți lei primește salariu un român, ca să culeagă struguri în Italia. Câte ore zilnic trebuie să muncească)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult