Îți dau lacrimile! Povestea preotului din Bacău care a hașurat curtea bisericii ca să fie respectată distanțarea socială

Publicat: 16/05/2020 | 17:07

Au fost două luni extrem de dificile pentru populația României, însă, virusului SARS-CoV-2 nu a dispărut nici de pe teritoriul țării noastre, nici din celelalte state ale mapamondului! De aceea, acum, în starea de alertă trebuie să continuăm să urmăm măsurile impuse de autorități. Distanțarea socială este una dintre ele, iar un preot din Bacău a găsit o soluție ingenioasă pentru ca oamenii să o poată respecta… mai ușor. El a hașurat curtea bisericii, unde va oficia slujbe în aer liber. Noua imagine a lăcașului i-a emoționat pe mulți dintre credincioși, iar unii dintre ei nu și-au putut stăpâni lacrimile. 

Citește și: A fost inventat plasturele care poate detecta simptomele de coronavirus! Cum funcționează dispozitivul

Povestea preotului din Bacău care a hașurat curtea bisericii ca să fie respectată distanțarea socială

Preotul paroh Ioan Pleșcău a ales o metodă inedită de a păstra distanțarea fizică între enoriași: a făcut măsurători și a împărțit toată curtea Bisericii “Sf. Dumitru – Narcisa”… astfel încât fiecare persoană va sta în zona sa de protecție. După cum puteți vedea atât în poza principală, dar și în colajul de mai jos, curtea lăcașului de cult este plină cu pătrate – credincioșii vor lăsa câte un pătrat liber între ei atunci când vor veni la ceremoniile religioase. În plus, tot în curte… pe margini au fost montate bănci pentru enoriașii care nu pot sta în picioare pe tot parcursul slujbei.

La Biserica “Sf. Dumitru- Narcisa” din Bacău se întâmplă un lucru unicat în oraș: slujbele sunt oficiate de tată și de fiu. Tatăl, Ioan Pleșcău, este cel care a construit lăcașul de cult în urmă cu 20 de ani, după ce, la început, a slujit într-o casă praznicală. Ulterior, fiul său, Ionuț Alexandru Pleșcău, a ales și el calea preoției. În prezent, cei doi, tată și fiu, adună mii de enoriași la ceremoniile pe care le oficiază.

Nu rata: JOCURI DE NOROC. Cum încalcă Loteria Română legislația stării de alertă/ Scrisoarea pe care au primit-o angajații

“Ideea îi aparține tatăl meu, preotul paroh, iar eu, dar și ceilalți angajați ai bisericii am îmbrățișat-o imediat. Tot ce s-a făcut, de la trasatul dungilor, care respectă distanța de doi metri, și până la montarea băncilor a fost posibil datorită celor care lucrează pentru biserică. Și aici mă refer și la dascăli, care au muncit cot la cot cu noi”, a mărturisit preotul Ionuț Pleșcău, care slujește la Biserica “Sf. Dumitru – Narcisa”.

Descoperă și: Informații teribile! Cercetătorii au spus ce s-ar întâmpla dacă nu ar exista distanţare socială în pandemia de coronavirus

Preotul Ioan Pleșcău a hașurat curtea Bisericii “Sf. Dumitru – Narcisa” din Bacău pentru ca oamenii care vor veni la slujbele religioase să poată respecta mai ușor distanțarea socială © cancan.ro / pixabay.com

Află și: Se transmite coronavirusul prin instalațiile de aer condiționat? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Potrivit celor mai noi informații, în România avem 16.704 diagnosticați cu noul coronavirus, iar 1.094 au murit în urma luptei cu boala mortală din China.

Reguli pentru credincioși când merg la slujbele religioase

Biserica “Sf. Dumitru – Narcisa” este situată la intrarea în municipiul Bacău dinspre București. Iar reamenajarea vine ca urmare a îndrumărilor Patriarhiei Române privind accesul credincioșilor ortodocși în lăcașurile de cult și participarea acestora la sfintele slujbe:

– la Sfânta Liturghie şi la celelalte slujbe liturgice din timpul săptămânii, din duminici şi sărbători, săvârșite în aer liber, lângă lăcașul de cult, pot participa şi credincioşii mireni;

– la slujbele săvârşite în afara lăcașurilor de cult, distanța între credincioși va fi de 2 m în orice direcție;

– folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană.

Inițiativa preotului Ioan Pleșcău a fost primită cu mare bucurie de enoriași

Victoria Tofan: “Mulțumim pentru tot ce faceți! Doamne-ajută!”

Angela Vieru: “Mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi!”

Carmen N. Tabacaru: “Omul sfințește locul! Orice, numai să fim cu toții împreună! Jos pălăria, Doamne ajută și binecuvântată să vă fie viața!

Antonia Purcaru: “Felicitări pentru ce faceți, părinte pentru noi”

Maria Coșa-Afloroaei: “Felicitări, părinte, pentru tot ce faceți pentru a fi iarăși împreună. Să fiți binecuvântat! Cine a spus că OMUL SFINȚEȘTE LOCUL, adevăr a grăit”