Jobul de peste 6.000 de lei unde nu se înghesuie românii. Mii de posturi sunt disponibile

Publicat: 19/07/2022 | 20:54
Salariul minim pe economie ar urma să crească. Sursă foto: Pixabay

Jobul de recenzor este plătit de statul român cu cel puțin 6000 de lei, dar nu mulți sunt cei care aplică. Primăriile din Capitală au anunțat că Institutul Național de Statistică recrutează, iar sumele nu sunt deloc modeste. 

România se confruntă cu o criză de recenzori care a ieșit în evidență abia în momentul recentrării populației. Salariul pentru un astfel de loc de muncă trece de 6.000 de lei și presupune mai ales muncă la birou. Programul este unul de opt ore pe zi, în două ture. 

„Persoanele care doresc să devină recenzori, atât pentru interviurile faţă în faţă la domiciliul cetăţenilor, cât şi pentru punctele fixe de recenzare se pot adresa Primăriilor din localităţile de reşedinţă sau direcţiilor regionale/judeţene de statistică. Recrutarea recenzorilor este realizată de Primării, conform art. 34 din OUG 19/2020 cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Institutul Național de Statistică. (CITEȘTE ȘI: Nu te asteptai la asta! Ce job a avut Lidia Buble înainte să devină celebră: „Mi-era rușine”)

Condiții ca să ajungi recenzor. Nu se cere facultate pentru job 

  • Vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie;
  • Minim studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) – condiție eliminatorie;
  • Să nu aibă cazier judiciar – condiție eliminatorie;
  • Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;
  • Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată; capacitatea de a stabili contacte interpersonale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;
  • Să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;
  • Rezistenţă la stres şi lucru sub presiune;
  • În zonele/comunitățile cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în desfăşurarea muncii sale pe teren. (CITEȘTE ȘI: Cu cât este plătit un chelner în sezonul estival 2022? Care sunt cele mai bune joburi de pe litoral)
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult