Jupâneasa Kera Calița spune ce purtau doamnele din lumea bună, în perioada interbelică: „Au început să se îmbrace la Paris, la Viena”

Publicat: 04/01/2023 | 14:02

Kera Calița a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, în ultima zi din anul 2022. Într-un decor de poveste, jupâneasa a vorbit despre ținutele purtate de doamnele din lumea bună, în vremurile demult apuse. Pentru a putea vedeași asculta discuția integrală dintre Kera Calița și Adrian Artene, directorul editorial al Grupului Gândul, abonați-vă la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

În interviul acordat lui Adrian Artene, jupâneasa a vorbit, printre altele, despre ținutele purtate de doamnele din lumea bună, în noaptea dintre ani. În perioada Bucureștiului interbelic, după cum spune Kera Calița, după ce a apărut moda franțuzească, odată cu Casa Regală, femeile începuseră să se îmbrace la Paris și la Viena.

Mai mult decât atât, jupâneasa a amintit despre un Revelion petrecut în anul 1937. Pe atunci, după cum spune Kera Calița, era o explozie de bunăstare.

Kera Calița spune cum se îmbrăcau doamnele din lumea bună / (Sursa: Captură video)

(NU RATA: Kera Calița, dezvăluiri despre preparatele culinare servite în seara de Revelion, în Bucureștiul interbelic: “Se aduceau numai pești, homari, langustine”)

„După ce a început să vină moda franțuzească odată cu Casa Regală, au început să se îmbrace la Paris, la Viena”

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.

„De la micile cusătorese bucureștene, după ce a început să vină moda franțuzească, odată cu Casa Regală, au început să se îmbrace la Paris, la Viena. Nu vă spun ce rochii somptuoase, cu panglici, crinolină, pălării, bijuterii.

Și aș vrea să-ți dau o mică amintire din 1937, când Costică Argetoianu scria noaptea de Revelion a Prefectului Poliției Gavrilă Marinescu, unde au fost invitate 20 de doamne.

Era o explozie de bunăstare. S-au servit numai stridii, pate de rață, pate de gâscă, friptură rece de porc, de cap de porc, de vânat. Nu vă spun despre dulciuri. Ce puzderie de merinde și câte și alte torturi cu bezele și cu frișcă”, a povestit Kera Calița, în podcastul „ALTCEVA”.

(VEZI ȘI: Kera Calița, dezvăluiri despre Revelioanele de lux din Bucureștiul interbelic: „Nimic fără Moet & Chandon!”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

This browser does not support the video element.