Jurnalistul Raico Cornea, în vârstă de 51 de ani, a murit. Care a fost cauza decesului

Publicat: 08/07/2021 | 16:35
sursa FOTO: Facebook

Jurnalistul Raico Cornea, în vârstă de 51 de ani, a murit.  Acesta a lucrat la TVR Timișoara timp de 30 de ani.

Vestea morții lui Raico Cornea a căzut ca un trăsnet în lumea televiziunii. Potrivit colegilor săi de breaslă, acesta s-ar fi stins din viață în urma unui infarct. Anunțul a fost făcut chiar de postul public de televiziune (TVR).

În dimineața zilei de miercuri, Raico Cornea a făcut o ultimă postare pe Facebook. Jurnalistul voia să realizeze un nou film documentar.

”FB mă întreabă la ce mă gândesc. Ei bine, mă gândesc cum este posibil ca o instituție respectabilă din Novi Sad, care se ocupă atât de creșterea culturii sârbe, cât și a istoriei să spună oficial că Sava Tekelija nu le acordă prioritate… Despre ce este vorba?

Am intenționat, de până acum, să nu fie filmat niciun film serios despre Tekelije, să fac un documentar anul acesta despre unul dintre cei mai mari binefăcători ai poporului sârb, despre Aradjanin care a fost la conducerea întâi Novi Sad, Matica Srpska, (…). Dar stimata comisie a Fondului Evaziv, persoane distrase și pentru cooperarea cu sârbii din regiune, a decis recent să respingă doar filmul Sava, cu raționamentul în paragrafe și puncte ale unor reguli care rar pot fi înțelese sau contrazise”, a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare.

Cine a fost Raico Cornea

Raico Cornea a fost, de-a lungul timpului, corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor șef al Redacției Știri TVR Timișoara și directorul canalului TVR 1. A fost și co-autor al filmului “Peisaj dupa embargou”, care a primit premiul Galei Premiilor Asociației Profesioniștilor din Televiziune, în anul 1997.

De asemenea, el a fost autor al mai multor filme documentare, printre care: ”Sârbii din România”, ”Timișoara, o Europă în miniatură”, ”Timișul, splendoarea diversității etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”.

Începând cu anul 2007, el a fost reprezentant al grupului minorităților naționale din România și a făcut parte din Consiliul de Administrație al SRTv.