La asta nu te-ai fi gandit! Ce se intampla daca mananci covrigi calzi?

De: Cancan
Publicat: 06/02/2014 | 11:56

In primul rand, medicii nutritionisti sustin ca daca sunt consumati zilnic, pe perioade mari de timp, covrigii predispun la obezitate. Specialistii spun ca un covrig are 250 pana la 300 de calorii si 50 de grame de carbohidrati, insa niciun nutrient.

Covrigii calzi consumati zilnic pot cauza probleme serioase de sanatate

De asemenea, covrigii pot predispune la diabet, daca luam in considerare faptul ca aceste produse au la baza faina alba, cu un continut ridicat de amiodon care, dupa ce ii mancam, se descompune in glucoza.

____

CITESTE SI:

Efectul prea putin cunoscut al sucului de ROSII. Iata de ce FEMEILE trebuie sa-l consume cat mai des!

De ce este bine sa beti mult SUC de portocale! Daca ar sti acest DETALIU, femeile nu ar ezita nicio clipa!

____

Tot covrigii calzi, pot provoca iritatii ale stomacului, din cauza amestecului de amidon cu gluten, fiind dificil de digerat atunci cand sunt la o temperatura ridicata.

Din cauza covrigilor calzi, putem avea si probleme cardiovasculare, din cauza grasimilor care, acumulate in corp, pot bloca arterele impiedicand circulatia.

Alte pericole pe care noi le coinsideram „sanatoase”

Guma de mestecat, batoanele “fitness” si cafeaua decofeinizata  ne pot afecta si ele sanatatea.

Guma de mestecat poate provoca gastrita

Guma de mestecat poate duce la acumularea in exces a sucului gastric, favorizand gastrita. De asemenea, riscul cel mai mare ar fi ca guma sa fie aspirata pe trahee in plamani, impiedicand respiratia.

Batoanele fitness contin foarte mult zahar

Batoanele „fitness” sunt si ele nocive pentru sanatate, desi sunt prezentate ca alimente sanatoase. Acestea au un continut ridicat de zahar si nu de cereale integrale, asa cum ar trebui.

 

Cafeaua decofeinizata provine din culturi de slaba calitate

Cafeaua decofeinizata este de asemenea nociva. Cateva cesti pe zi echivaleaza cu una de cafea normala, insa in cafeaua decofeinizata se utilizeaza solvcenti, care sunt adesea cancerigeni. Pentru cafeaua decofeinizata, se folosesc culturi de cafea de proasta calitate, care favorizeaza producerea de colesterol „rau”.

R.O.