La ce temperatură trebuie setat frigiderul primăvara și vara, pentru a păstra alimentele proaspete și pentru a reduce factura la curent electric

Publicat: 20/03/2023 | 16:40

În ultima perioadă facturile la energie electrică au fost destul de încărcate și nici următoarele luni nu se anunță prea promițătoare. Unul dintre marii consumatori de energie din casă este frigiderul. De cele mai multe ori, acesta este setat la temperatura nepotrivită, consumând multă energie și temperatura din interior nefiind corespunzătoare pentru produsele depozitate. La ce temperatură trebuie setat frigiderul?

Vremea caldă a venit și tot mai multe produse ajung în frigider pentru a rezista mai mult. Deși tendința generală este ca primăvara și vara frigiderul să fie setat la o temperatură mai scăzută, consumând astfel mai multă energie, acest lucru nu este necesar. Alimentele din frigider se pot păstra perfect și la o temperatură mai ridicată.

În timpul primăverii și verii, temperatura generală din frigider trebuie să fie între 4 și 5 grade. Această temperatură asigură păstrarea perfectă a produselor, cu sigura condiție ca acestea să fie depozitate corect. Temperatura din frigider variază în funcție de sertare, așa că alimentele trebuie puse la locul potrivit pentru a rezista cât mai mult.

Mai exact, chiar dacă frigiderul are o temperatură generală, aceasta diferă de la un sertar la altul. Zona cea mai rece a frigiderului este situată în partea de jos, iar aici temperatura oscilează între 0 și 3°C. În zona de mijloc temperatura variază între 4 și 6°C. Sertarul pentru legume are o temperatură de 8 și 10°C. Iar în ușa frigiderului temperatura oscilează între 6 și 8°C.

(CITEȘTE ȘI: TOȚI ROMÂNII FAC GREȘEALA ASTA! MOTIVUL PENTRU CARE ROȘIILE NU TREBUIE ȚINUTE ÎN FRIGIDER, CI LA TEMPERATURA CAMEREI)

Depozitarea corectă a alimentelor

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când depozităm alimente în frigider este să nu aglomerăm produsele pentru ca aerul să poată circula și frigul să se poată distribui corespunzător. De asemenea, este important ca fiecare produs să fie depozitat la locul lui, pe sertarul corespunzător, pentru a beneficia de o temperatură potrivită.

De exemplu, în sertarele din zona de jos se depozitează carnea, peștele crud, fructele de mare, mezelurile, produsele proaspăt decongelate și lactatele desfăcute. În zona de mijloc și cea superioară se depozitează mâncarea gătită, lactatele, produse de patiserie, fructe și legume fierte. În ușa frigiderului se depozitează untul, condimentele (muștar, sosuri), ouăle și băuturile.

(VEZI ȘI: GREȘEALA PE CARE MULȚI ROMÂNI O FAC. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AI MAGNEȚI PE FRIGIDER)