Categorii: Stiri

Legea Pensiilor, modificări majore! Mai multe categorii vor profita de asta

Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților a adoptat o inițiativă de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiții speciale, precum și vârsta standard de pensionare cu 13 ani. (Console si accesorii gaming)

„Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani în activități în locuri de muncă încadrate în condiții speciale (aviația civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unități de transport maritim și fluvial, foraj sonde de țiței și gaze, etc) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani și raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților. (Cele mai bune oferte laptopuri)

Preferata Angliei este grav BOLNAVA! Boala care o macina de ani buni le-a dat-o si copiilor! Ce tragedie!

De asemenea, prin amendamentele propuse, se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel puțin 20 de ani în locurile de munca respective.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE CASA NAȚIONALĂ DE PENSII! TOTUL SE SCHIMBĂ

Cinci milioane de pensionari vor avea pensii mai mari cu 10% de astăzi, 1 iulie. Asta înseamnă  de la 1.000 vor ajunge la 1.100 de lei. În plus, pensia minimă garantată se va majora cu 20%. Costul pentru stat este peste 3 miliarde de lei în 2018.

5 milioane de pensionari vor avea pensii mai mari cu 10%

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, din 1 iulie, punctul de pensie creşte cu 10%. Prim-ministrul a mai afirmat că, tot de astăzi se măresc şi prestaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi.

CITEȘTE ȘI: MILIOANE DE ROMÂNI VOR PRIMI DE AZI PENSII MAI MARI!

ei peste 5 milioane de pensionari. Punctul de pensie va creşte cu 10% de la 1 iulie 2018, respectiv de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. De asemenea, pensia minimă garantată va creşte cu 23% tot de la 1 iulie, respectiv de la 520 de lei pe lună la 640 de lei pe lună. Vorbim de valori nete, pentru că pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit news.ro.

Programul de guvernare 2018-2020 prevede că, în 2019, punctul de pensie va fi 1.265 lei, iar în 2020 acesta va ajunge la 1.775 lei.

Halep, anunt EXTRAORDINAR! Simona a primit vestea in aceasta dimineata!
Blestem la Hollywood! Inca un mare actor A MURIT acum, lasand o lume intreaga indurerata
Anunț de ultimă oră despre sănătatea lui Dragnea. Ce se întâmplă, de fapt, cu liderul PSD. Medicii au decis
Share
Publicat de
blanuta cristian