Legenda „Îngerilor Negri” care răpesc copii în Baia Mare a băgat panică în localnici! Crima de zilele trecute a șocat o țară întreagă

Publicat: 03/05/2018 | 10:05

Crima înfiorătoare din Baia Mare, unde o fetiță de 5 ani a fost violată, mutilată și ucisă, a reinviat o legendă urbană care părea demult uitată în orașul maramureșean. Legenda „Îngerilor Negri” din Baia Mare a speriat mai multe generații de copii, în anii 80-90. Povestea a început cu mai multe crime teribile care au avut loc în 1980, cazuri neelucidate nici în zilele noastre.   

Aceste crime oribile au fost puse pe seama unei organizații secrete intitulată „Îngerii Negri”. Se spune că era, de fapt, o „brigadă a morții” formată din indivizi îmbrăcați în negru, care se ascundeau pe sub poduri și în canalizarea orașului și care răpeau și ucideau copii. Aproape toți localnicii trecuți de 30 de ani cunosoc legenda „Îngerilor Negri”.   

Băimărenii trecuți de 30 de ani își cunosc legenda „îngerilor negri”

Legenda a fost foarte răspândită, mai ales în anii Revoluției. Atunci au început să apară să apară grafitti pe zidurile din Baia Mare, cun însemnele organizației. Unii băimăreni cred că ucigașii se antrenau seara pe acoperișul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, iar noaptea plecau în căutarea de noi victime. Legenda spune că indivizii intrau peste familii în casă, ucidean și prăduiau. Alții spun că „îngerii negri” erau ființe supranaturale. Mulți dintre cei care au fost copii în acea perioadă aveau prieteni care se jurau că au văzut un bărbat îmbrăcat în negru dispărând ca o umbră, potrivit stirilekanald.ro.

Oamenii cred că „Îngerii Negri” răpeau copii pentru a-i transforma în adepți. Cert este că legenda devenise o modalitate prin care părinții își speriau copiii, spunându-le că din cauza „înegerilor negri” nu au voie să stea afară până noaptea târziu. Nu există nicio atestare oficială care să demonstreze că o astfel de organizație a existat vreodată. La fel ca în cazul celebrei „ambulanțe negre” care „fura copii în București”, „îngerii negri” reprezintă o legendă urbană, transmisă din generație în generație. Ea revine în actualitate atunci când are loc câte o tragedie de genul celei care a avut loc acum câteva zile.

 

Angie Voicu