Lista cu alimentele interzise pentru români de 1 mai. Recomandarea fermă făcută de ANPC: „ Nu cumpărați produse…”

Publicat: 27/04/2024 | 20:17

Atenție mare la produsele pe care le cumpărați! În prag de 1 Mai, când tradiția românească aduce în prim-plan grătarele în aer liber, împreună cu micile și berea, Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) face mai multe recomandări.

Paul Anghel îndeamnă publicul să fie vigilenți în privința produselor din carne tocată. Recomandarea sa este să evite achiziționarea acestora dacă există îndoieli cu privire la calitate și, mai ales, dacă pe etichetă lipsește data limită de consum. În fiecare an, o mare parte din românii celebrează Ziua Muncii. Pentru a se asigura că se pot bucura de această sărbătoare în siguranță, inspectorii ANPC oferă mai multe recomandări.

Citește și: TEMPERATURI DE VARĂ ÎN DUMINICA DE FLORII! CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI ÎN SĂPTĂMÂNA MARE

De ce recomandări trebuie să țină cont românii

Directorul ANPC a îndemnat românii să fie precauți în timpul achiziționării produselor din carne tocată. El a subliniat importanța atenției acordate aspectului și modului de etichetare al acestor produse.

„Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene. Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare! Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!”, a transmis directorul ANPC.

Paul Anghel a ținut să precizeze că trebuie să fim atenți de la ce magazine achiziționăm produsele pentru pregătirea mesei de 1 mai.

„La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale. (…) -De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, asigurați-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate este realizată cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință.
-Acordați atenție prețului afișat și verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.”, a ținut acesta să precizeze.

Unde poți face grătar de 1 mai, în București

Pentru a sărbători Ziua Muncii într-un mod autentic românesc, participanții trebuie să se orienteze către zonele special amenajate din împrejurimile Bucureștiului, altfel riscă să primească amenzi substanțiale.

Cei care aleg să petreacă Ziua Muncii în pădurea Cernica trebuie să țină cont că pot aduce propriul grătar de acasă sau pot închiria unul din zona de agrement. În plus, există și alte locuri populare pentru grătarul de 1 Mai, cum ar fi Comana, Mihăilești, Cernica, Pădurea Brănești, Parcul Mogoșoaia și Parcul Chitila.

Citește și: CREȘTE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE! CÂȚI BANI VOR PRIMI ÎN MÂNĂ ANGAJAȚII ROMÂNI ÎNCEPÂND CU 1 IULIE 2024