Localitatea din România unde copiii conduc mașini, chiar de la vârsta de 5 ani! Accidentele se țin lanț. Ce spun autoritățile despre acest fenomen

Publicat: 12/03/2023 | 21:24
Sursă Foto: Pixabay.com

Pare greu de crezut, însă e adevărat! Într-o localitate din România, copiii se plimbă în voie cu mașinile părinților, fără ca aceștia să știe și fără să dețină un permis de conducere. Unii dintre ei au numai 5 ani și țin volanul mașinii în mâini. Ce spun autoritățile locale despre acest caz șocant.

Localitatea Voia, localitatea tuturor posibilităților și voințelor! Și spunem asta pentru că localitatea a ajuns vedetă în întreaga țară, după ce s-a aflat că în acel loc, copiii conduc mașini încă de la vârste fragede, cu sau fără acordul părinților.

Localizată în județul Dâmbovița, localitatea a scos la suprafață dedesubturile și lipsa de implicare a autorităților locale. Copiii se plimbă în voie cu mașinile părinților, iar numai în această lună, trei accidente rutiere cu minori au fost înregistrate.

Cel mai recent a avut loc sâmbătă, atunci când o fată de 16 ani a ajuns la spital, după ce un băiat de doar 14 ani, aflat la volanul maşinii, a lovit-o şi a fugit de la locul accidentului. „M-a lovit aici, în partea stângă. Efectiv am zis că mor. A fugit. Nu a oprit nici să se dea jos să mă vadă”,a mărturisit victma, pentru observatornews.

„Am rămas şocată. M-a aruncat şi am simţit lovitura aia de nu mai puteam. Şi eram şi cu aia mică în braţe, de un an şi zece luni. La o fracţiune de secundă mi-a luat-o sora mea din braţe”, a mai povestit tânăra.

Poliţia prinde şoferi minori pe drumurile publice aproape săptămânal.

Satul Voia / sursă foto: Captură ecran Antena 1

(CITEȘTE ȘI: Ireal! Elevii unei școli din Vaslui, nevoiți să învețe în cimitir. Cum s-a ajuns în situația asta)

Ce spun autoritățile despre acest fenomen

În sat, copiii conduc nu doar mașini, ci și camioane. „Aici e oraşul copiilor. Păi dacă iau cheile şi iau maşina… Aici copiii merg de la 5 ani cu maşina”, a spus un localnic.

Sătenii spun că una dintre soluții ar fi să existe camere de supraveghere, ori să existe un post local de poliţie. „O cameră de luat vederi ar fi cea mai bună. Ori aici, ori acolo, un post de ordine organizat ar trebui”, crede un localnic.

Primarul se declară depăşit de fenomen și susține că singura variantă pentru a opri acest obicei periculos este ca cei mici să aibă parte de 0 educație mult mai riguroasă.Cam fiecare casă are 2-3 maşini şi sunt plecaţi în general pe afară părinţii lor. Şi bineînţeles că dacă au maşinile în curte se urcă la volan, fură cheile. Eu am făcut şi către Inspectoratul Şcolar General o cerere pentru a angaja un mediator”, a declarat Costin Barbu, primarul comunei Crângurile, pentru sursa citată.