Locatarul unui bloc din Cluj-Napoca și-a montat 16 panouri fotovoltaice la geamul apartamentului. Reacția vecinilor

Publicat: 21/10/2022 | 09:48
Panouri fotovoltaice pe un bloc din Cluj. Sursă foto: captură Digi 24

Un clujean și-a montat panouri fotovoltaice ca să scape de costurile de la factura de curent electric. Bărbatul a pus 16 panouri solare, pe tot geamul de la apartament, dar și pe o parte din perete. Gestul său a fost imediat comentat de vecini. 

Locatarul unui bloc din Cluj-Napoca a găsit o metodă ingenioasă prin care să „fenteze” consumul de curent electric. Bărbatul s-a apucat să-și monteze panouri fotovoltaice, în dreptul apartamentului său, dar nu și-a întrebat vecinii înainte. Când au văzut ce „invenție” a găsit, aceștia au comentat:

„Dacă ar locui în blocul meu, nu mi-ar plăcea deloc, pentru că nu arată bine. Dacă vrea să-și instaleze cineva panouri fotovoltaice să și le pună pe acoperiș și să facă de acolo conducerea la instalația electrică. Ideea este grozavă. Și eu mi-aș pune deasupra blocului”

„Mie nu-mi place. Dacă face ceva, să pună deasupra, ca să nu fie chiar așa bătător la ochi să… Mie nu-mi place. Ori faci o treabă ca lumea, ori să nu faci nimic”.

(CITEȘTE ȘI: Noi reglementări pentru cei care vor să-și monteze panouri fotovoltaice. Ce anunț oficial a făcut ANRE)

A încălcat legea bărbatul care a montat panouri fotovoltaice la geamul apartamentului? Ce spun autoritățile

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perșa, a declarat că fapta bărbatului nu ar fi, contrar așteptărilor, în afara legii:

Legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. Însă, noi urmărim acest fenomen, vedem cum evoluează la Cluj-Napoca, iar în funcție de situație ne vom adapta și în funcție de legislația existentă și cea viitoare. Panourile fotovoltaice pot fi instalate și la bloc, însă, de obicei pe acoperișul clădirii”, a declarat aceasta, citată de Digi24.ro.

(CITEȘTE ȘI: Cum poți deveni independent din punct de vedere energetic. Statul suportă 90% din cheltuielile ce presupun instalarea de panouri fotovoltaice)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult