Locul din România cu proprietăți “miraculoase”, unice în lume. Ce nu se știe despre Băile Tușnad

Publicat: 13/10/2022 | 20:03

Țara noastră ascunde multe locuri minunate, de care însă nu chiar toată lumea știe. Băile Tușnad, de exemplu, se află pe lista celor mai uimitoare destinații din Europa. O mulțime de turiști vizitează anual această stațiune balneară, întrucât proprietățile locului sunt cu adevărat vindecătoare.

Deși este foarte mic, orașul Băile Tușnad compensează prin numeroase beneficii, unice în lume. Apele minerale, lacurile sărate, turbele terapeutice și nămolurile sunt doar câteva din atuurile stațiunii.

Băile Tușnad, un loc miraculos (Foto: Facebook)

Turiștii vin adesea pentru gazele cu efect terapeutic, întrucât acestea au o influență miraculoasă asupra organismului uman. De asemenea, există 48 de izvoare naturale, cu ajutorul cărora oamenii se pot trata de diverse afecțiuni, atât externe, cât și interne.

(VEZI ȘI: CARE ESTE CEL MAI MIC ORAȘ DIN ROMÂNIA ȘI CE RECORDURI MAI DEȚINE)

Legenda care ar fi dus la înflorirea stațiunii, în secolul al XIX-lea

Dincolo de efectele vindecătoare, în acest loc s-ar afla și cel mai curat aer din România. În secolele trecute, elita Europei era atrasă nu doar de rolul terapeutic al stațiunii, ci și de peisajele de vis din Băile Tușnad.

Tot aici înflorește, foarte rar, și singura plantă carnivoră din țara noastră, denumită “Roua Cerului”. Este o plantă erbacee mică, insectivoră, perenă, hidrofită din familia droseracee, răspândită în Europa, Asia, America de Nord. Trăiește în regiunea de dealuri și montană, în turbării.

(NU RATA: BĂRBAT ATACAT DE URS LA BĂILE TUȘNAD! ”EU AM LUAT ÎN BRAȚE CÂINELE…”)

Orășelul are și o legendă, potrivit căreia un fiu de cioban a fost vindecat miraculos cu ajutorul apelor de aici, ceea ce ar fi dus, încă din secolul al XIX-lea, la înflorirea stațiunii.

În această stațiune ne putem bucura și de cea mai mare mofetă de pe Terra. Totul, fiindcă din Munții Harghitei, prin care se strecoară izvoarele Oltului, curg ape naturale care sunt exploatate încă din anul 1860.

This browser does not support the video element.