Malai dulce, desert rustic

De: Cancan
Publicat: 01/10/2009 | 00:00

Adi Hadean va recomanda! Alte retete pe www.adihadean.ro Malaiul dulce e prajitura pe care ne-o facea uneori bunica, la tara, unde nu gaseai prea multe lucruri in vremea copilariei mele. Ingredientele: doua cani de malai din cel fin, nu din cel grisat, o cana de gris, o cana de faina de grau, alba, un plic de praf de copt, 100 de mililitri de ulei, o cana de lapte (250 ml), o cana de lapte prins (eu am folosit iaurt), o cana de zahar si trei oua. Galbenusurile si albusurile se separa. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se amesteca cu malaiul si celelalte ingrediente. Albusurile se bat spuma si se amesteca in compozitie cu grija, sa ramana oarece aer in coca, sa obtinem o prajitura pufoasa. Compozitia se toarna intr-o tava in care ati intins o foaie de copt. Asa arata dupa 22 de minute la foc mediu (150-160ĄC). Am pus zahar topit pe o foaie de copt si am mazgalit cu un besigas.