Mama liderului clanului Ghenosu a fost arestată! Control intern al IGPR după dispariţia interlopului chiar în ziua în care aveau loc percheziţiile

De: Cancan
Publicat: 18/05/2018 | 18:56

Mama lui Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu a fost arestată preventiv de către judecătorii Tribunalului București, la propunerea procurorilor DIICOT. Decizia a fost luată după ce miercuri, 16 mai, acesta nu a fost găsit la domiciliu atunci când s-au efectuat percheziţiile. În prezent, oficialii din Departamentul Intern de Control al IGPR face verificări privind dispariţia lui Florin Pârjol.

Vasilica Ghinea a fost săltată de anchetatori în urmă cu două zile când DIICOT a făcut 22 de percheziții în Dâmbovița, în dosarul „Ziua Z”. Alături de mama lui Ghenosu au mai primit mandate de arestare preventivă încă 13 suspecți din județul Dâmbovița. Deși hotărârea a fost luată chiar miercuri, 16 mai, informația a fost făcută publică abia astăzi.

Mama liderului clanului Ghenosu, dar și ceilalți 13 suspecți au făcut contestație la măsura arestului preventiv, contestație care se va judeca zilele următoare la Curtea de Apel București. Deocamdată, nu se știe ce infracțiuni ar fi săvârșit Vasilica Ghinea ca să fie arestată preventiv.

Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, nu a fost găsit la domiciliu în urma percheziţiilor desfăşurate miercuri

În cazul liderului clanului Ghenosu şi a altei persoane procurorii au cerut arestarea în lipsă, potrivit Mediafax. Anchetatorii au ridicat de la percheziţii: 19500 de euro, 34655 de lei, 6 autoturisme, 21 de laptopuri, 2 tablete şi 70 de smartphone-uri, au precizat surse judiciare.

Peste 240 de percheziţii au avut loc, miercuri, în 28 de judeţe în cadrul unei operaţiuni de amploare a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, reţele de proxenetism, trafic de droguri şi criminalitate informatică.

Potrivit DIICOT, acţiunea este rezultatul investigaţiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează „destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

La operaţiune au participat peste 600 de poliţişti.