Mare atenție! Ce se întâmplă, de fapt, când ai coșmaruri frecvente. Trebuie să mergi urgent la medic

Publicat: 20/06/2022 | 10:20
Sursă foto: Pixabay

Atunci când dormi, există posibilitatea ca, pe perioada în care funcțiile organismului sunt la un nivel scăzut, să ai vise. Specialiștii susțin că acestea apar atunci când creierul este activ, iar, situațional, pot apărea visele „urâte”, cunoscute drept și coșmaruri. Însă, ce se întâmplă, de fapt, atunci când te confrunți des cu ele și de ce trebuie să faci o vizită de urgență la medic?

În principiu, coșmarurile pot apărea încă din copilărie. Acestea se pot forma fie în urma unor traume, fie apar atunci când vizualizezi o situație ieșită din comun. Creierul interceptează informația, o transformă și, atunci când dormi, poți avea „pelicule” desprinse din filmele de groază. Totuși, ele pot apărea și atunci când înaintezi în vârstă.

Vezi și MOTIVUL PENTRU CARE ÎȚI VISEZI FOSTUL PARTENER DE FIECARE DATĂ CÂND INTRI ÎNTR-O RELAȚIE NOUĂ. SPECIALIȘTII AU DESCOPERIT RĂSPUNSUL

Ce se întâmplă, de fapt, când ai coșmaruri frecvente și de ce trebuie să mergi la medic?

Specialiștii, însă, trag un semnal de alarmă și susțin că o persoană care se confruntă frecvent cu aceste coșmaruri ar trebui să facă o vizită medicului. Potrivit informațiilor, acest lucru ar putea reprezenta un semn precoce al bolii Parkinson. Rezultatele acestea au apărut în urma unor studii efectuate în rândul persoanelor în vârstă.

De-a lungul timpului, visele „urâte” au fost asociate cu diferite boli neurologice, mai ales la bărbați. În urma unui studiu efectuat pe 3818 bărbați, timp de 12 ani, oamenii de specialitate au descoperit că persoanele care au experimentat vise înfricoșătoare au avut șanse duble să dezvolte boala Parkinson. În primii cinci ani de studiu, mulți au fost diagnosticați.

Citește și DICȚIONAR INTERPRETARE VISE. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ VISEZI CĂ PRIMEȘTI BANI?

„Deși poate fi cu adevărat benefic să se diagnosticheze precoce boala Parkinson, există foarte puțini indicatori de risc și mulți dintre aceștia necesită teste spitalicești costisitoare sau sunt foarte frecvenți și nespecifici, cum ar fi diabetul. Deși trebuie să efectuăm cercetări suplimentare în acest domeniu, identificarea semnificației viselor urâte și a coșmarurilor ar putea indica faptul că persoanele care experimentează schimbări în visele lor la o vârstă mai înaintată, fără niciun declanșator evident, ar trebui să solicite sfatul medicului”, explică neurologul Abidemi Otaiku de la Universitatea din Birmingham. în Regatul Unit.

Mai mult decât atât, persoanele care suferă deja de boala Parkinson experimentează visele „urâte” de patru ori mai mult decât alți oameni, arată antena3.ro.

Sursă foto: Pixabay