Mare bătaie de cap pentru șoferi! E cel mai nou semn rutier și mulți se întreabă ce înseamnă

Publicat: 02/04/2023 | 10:21
Un nou semn de circulație le dă bătăi de cap șoferilor/ Foto: Facebook

A apărut un nou semn de circulație în România! Puțini șoferi știu ce înseamnă, de fapt, acest indicator rutier. El a fost introdus, de ceva vreme, în Codul Rutier, însă, sunt mulți conducători auto care nu au auzit de el!

Este mare bătaie de cap pentru șoferi, din cauza unui semn rutier relativ nou. Semnul de circulație albastru cu „@” a apărut în Codul Rutier de ceva vreme, însă puțini șoferi au habar ce înseamnă. Este bine de știut că acest indicator rutier se amplasează în apropierea unui centru cu acces la internet. Pe acest semn de circulație se poate inscripționa și distanța până la locul cu acces la internet.

CITEȘTE ȘI: NOUL SEMN DE CIRCULAȚIE DIN CAUZA CĂRUIA MULȚI ȘOFERI PRIMESC AMENDĂ. CE ÎNSEAMNĂ, DE FAPT, ȘI UNDE ESTE ÎNTÂLNIT

Semnul de circulație albastru cu „@”/ Foto: Gândul.ro

Semnul de circulație care îți poate aduce o amendă

Există un semn de circulație, pe care sigur nu mulți îl știu, și din cauza căruia te poți alege cu o amendă de peste 700 de lei. Chiar dacă ești șofer de ani buni, cu siguranță există semne rutiere care-ți pot da bătăi de cap. Spre exemplu, indicatorul rutier care arată staționarea alternantă te poate duce în eroare. Asta pentru că există două semne rutiere, care indică același lucru. Explicația este simplă: staționarea se poate face în funcție de zilele pare sau impare.

CITEȘTE ȘI: PUȚINI ȘOFERI ȘTIU! CE TREBUIE SĂ FACI DACĂ ÎNTÂLNEȘTI ACEST SEMN DE CIRCULAȚIE, CU O SĂGEATA PORTOCALIE. UNDE POATE FI VĂZUT INDICATORUL RUTIER PROBLEMATIC

Acest semn de circulație arată precum un cerc în care sunt două linii verticale tăiate. Asta înseamnă că staționarea vehiculelor este interzisă în zilele pare. Acestea sunt: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30. Acest semn poate să vină „la pachet” cu un panou, care marchează începutul, continuare și sfârșitul zonei sale de acțiune. Pe acest panou există posibilitatea să apară săgeți care au aceeași semnificație. Dacă nu există un astfel de panou, zona de acțiune se oprește la prima intersecție.

Există un alt semn de circulație de staționare alternantă, dar pentru zilele impare. Adică pentru zilele ale fiecărei luni: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31. Acesta arată precum un cerc, care are o singură linie verticală tăiată.