Margareta Paslaru si Anca Agemolu au impartit aceasi camera la Hotel Aro la prima editie a „Cerbului de aur”

De: Cancan
Publicat: 27/11/2012 | 23:00
Margareta Paslaru si Anca Agemolu alaturi de compozitoarea Camelia Dascalescu, la Cerbul de Aur 1968

Dupa ce reporterii CANCAN.ro au descoperit-o pe Anca Agemolu la Munchen dupa 40 de ani si Margareta Paslaru isi aminteste de acea frumoasa perioada a vietii cat si de stransa legatura pe care a a vut-o cu Anca.

Pe coperta discului, le veti recunoaste alaturi de Anca Agemolu, Margareta Paslaru si pe colegele Anda Calugareanu, Pompilia Stoian.

” Atat eu cat si Anca Agemolu am beneficiat in anii ’60 de acompaniamentul formatiilor conduse de muzicieni de seama printre care Gerhard Romer, Paul Ghentar, Gelu Solomonescu, Horia Moculescu, Alexandru Imre si multi altii. Casa de discuri Electrecord, printre altele, a lansat si un disc de autor al inspiratului compozitor Radu Serban, care ne-a oferit piese interesante. Pe coperta discului, le veti recunoaste alaturi de noi doua si pe colegele Anda Calugareanu, Pompilia Stoian. ” a declarat in exclusivitate pentru CANCAM.ro Margareta Paslaru. La prima editie a „Cerbului de aur” Anca Agemolu si Margareta Paslaru au impartit o camera de la Hotelul Aro din Brasov si alaturi de Dan Spataru au reprezentat Romania. Margareta Paslaru a castigat atunci o mentiune la „Cerbul de aur”.”In cadrul primei editii a Festivalului Cerbul de Aur din 1968, eu si Anca am fost repartizate in aceeasi camera la Hotel Aro din Brasov. Reprezentam Romania impreuna cu Dan Spataru. ” a declarat in exclusivitate Margareta Paslaru pentru CANCAN.ro .Cu nostalgie isi aminteste de umorul Ancai Agemolu, de respectul care si l-au purtat amandoua de-a lungul turneelor si emotiile momentelor artistice fiind un exemplu pentru urmatoarele generatii de artiste.” Umorul Ancai relaxa atmosfera incarcata de emotii, ne simteam bine impreuna. De altfel, am efectuat turnee avand-o alaturi si pe Puica Igirosanu, studenta la Conservator.

Margareta Paslaru si Anca Agemolu alaturi de compozitoarea Camelia Dascalescu, la Cerbul de Aur 1968

Colegialitatea, respectul reciproc, a marcat atmosfera intalnirilor cu urmatoarele generatii de soliste, fie la televiziune, fie la repetitii si spectacole, turnee in toata tara, sau pe scena festivalului de la Mamaia unde maestrul Sile Dinicu dirija inca de la prima editie din 1963.” ne-a povestit doamna Paslaru in exclusivitate pentru CANCAN.ro . Maine vom publica primul interviu cu Anca Agemolu dupa mai bine de 40 de ani. Cum a parasit tara, detalii despre cariera artistei si dezvaluiri de senzatie cu ce i-au facut comunisti, care a fost pretul platit veti citi doar pe CANCAN.ro

Ovidiu Maximilian