Mărturia sfâșietoare a unei jurnaliste din Italia: ”Bergamo nu cântă ci numără morții”

Publicat: 18/03/2020 | 11:52
Răsturnare de situație! „Pacientul 17” a cerut ajutor la Gerota cu o săptămână înainte de a fi depistat pozitiv

Coronavirusul face ravagii în Italia. 345 de decese au fost anunțate în ultimele 24 de ore, iar o jurnalistă a făcut mărturii sfâșietoare despre situația dramatică din Peninsulă.

Italia este cea mai afectată țară de virusul ucigaș, după China. Numărul morților crește de la o zi la alta și a ajuns la 2503. Iar bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus este de 31.506. Dintre cei infectaţi iniţial, doar 2.941 s-au recuperat complet.

O jurnalistă din Italia a făcut mărturisiri sfâșietoare despre situația dramatică cu care se confruntă populația din nordul Italiei. În Bergamo, bisericile și cimitirele sunt pline de sicrie, iar înmormântările se fac cu programare și se desfășoară fără prezența celor dragi. (CITEȘTE ȘI: ACESTEA SUNT CELE 7 MĂSURI ESENȚIALE PENTRU A TE PROTEJA DE INFECȚIA CU NOUL CORONAVIRUS)

„Bergamo nu cântă. În timp ce în celelalte orașe italiene, flash mob-urile de pe balcoane au devenit aproape un ritual, iată că la noi liniștea câștigă. E spartă doar de sirenele ambulanțelor. Există excepții sporadice: un turist care cântă Halleluja, o chitară timidă, câteva aplauze stânjenite. Bergamo nu cântă ci numără morții… Coronavirus lasă în urmă nume și fețe, nu doar numerele oficiale făcute publice în conferințele de presă. Este imposibil să nu vezi dacă locuiești aici, pe teritoriul cel mai chinuit de această pandemie, durerea. Sicriele bine aliniate în biserici vorbesc, strigă durerea. Crematoriile funcționează fără oprire, iar înmormântările au loc fără prezența celor dragi.

Bergamo nu cântă. Aprinde lumânări și le lasă în fața ferestrelor, ca și cum ar oferi un ultim rămas bun acelei rude, acelui prieten, acelei cunoștințe luată de virus. (…)Când toate acestea se vor termina, va trebui să sărbătorim. Dar mai ales să ne amintim. Atunci, poate, Bergamo va cânta, dar va fi un cântec al durerii și nu al eliberării”, scrie jurnalista în primabergamo.it.