Mărturisiri uluitoare ale medicului acuzat de moartea lui Ekeng: ”Nişte oameni fără inimă şi suflet…”

De: Cancan
Publicat: 27/05/2017 | 13:33

După decesul lui Patrick Ekeng, autorităţile au demarat o anchetă, dar până în prezent nu s-a dat niciun verdict şi nu s-a stabilt un vinovat. Printre cei audiaţi a fost şi Liviu Bătineanu. După acest episod, medicul lui Dinamo s-a închis în sine. A evitat să mai apară în presă şi s-a retras din lumea fotbalului.

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, l-a contactat pe Liviu Bătineanu pentru a afla care sunt impresiile sale la mai bine de un an de la decesul lui Patrick Ekeng. Medicul a avut, pe durata convorbirii, o voce stinsă şi şi-a găsit cu greu cuvintele. “Din punctul de vedere al sănătăţii stau bine, dar sunt foarte afectat de tot ce s-a scris atunci, de toate inepţiile care au apărut”, a declarat Bătineanu pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. (VEZI AICI: La un an de la moartea fotbalistului, familia camerunezului e complet dezbinată. Război pe bani între văduvele şi rudele de sânge ale lui Ekeng)

Bătineanu a terminat-o definitiv cu Dinamo după decesul lui Ekeng

L-am întrebat pe fostul doctor al lui Dinamo dacă simte vreo vină pentru decesul lui Patrick Ekeng, dacă are impresia că ar fi putut face mai mult pentru a-l salva pe camerunez. “Of, doar nişte oameni fără inimă şi suflet mă pot acuza de aşa ceva. Gata, nu mai pot să vorbesc despre acest caz. Vă rog să mă lăsaţi în pace”, a mai apucat să declare Bătineanu, încă afectat de tragedia care s-a petrecut pe 6 mai 2016.

În cazul morţii lui Patrick Ekeng s-a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. Anul trecut, după ce a ieşit de la audieri, medicul lui Dinamo a susţinut că şi-a făcut treaba aşa cum trebuie şi că fotbalistul nu avea nevoie de resuscitare pe teren, pentru că avea puls şi respira.

“Nu era nevoie de resuscitare pe teren. Ekeng avea puls şi respira. Din câte am înţeles de la ambulanţieri i s-a pus şi monitorul, avea şi pulsoximetru care indică saturaţia de oxigen. La spital a ajuns cu fibrilaţie ventriculară. Când l-au transportat cu targa, a intrat în fibrilaţie ventriculară. Nu a mai avut puls după o oră şi jumătate. Treaba mea se termină când intră în ambulanţă. Asistenţa medicală de urgenţă o asigură ambulanţa.

Am eliberat căile respiratorii. M-am asigurat de funcţiile vitale. Avea puls, respira, dar gura era încleştată şi i-am asigurat respiraţia. Nu îmi este teamă de anchetă, de ce să îmi fie teamă? Dacă putea fi salvat? Nu pot să spun eu. Probabil putea, eu ştiu!?”, spunea Bătineanu în urmă cu un an. (CITEŞTE ŞI: Imagini cutremurătoare cu mormântul lui Ekeng! Aici se odihneşte ”Leul”)