Medic de la Spitalul Militar: ”E un risc asumat!” 24 de cadre medicale, depistate pozitiv cu COVID-19

De: Cancan
Publicat: 01/04/2020 | 17:32

Medicul Ioan Ștefan, de la Spitalul Militar București, a explicat cum se derulează activitatea acolo unde, de curând, nu mai puțin de 24 de cadre medicale au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Ștefan spune că, pentru el și colegii lui, este un risc pe care trebuie să și-l asume. 

ULTIMA ORĂ. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA ȘI CARE ESTE BILANȚUL TOTAL

„Este un risc asumat pentru personalul medical. E unanim acceptată și recunoscută de lumea medicală. Nu se pune problema închiderii vreunei secții. Spitalul merge mai departe, nu dramatizăm. 

Există echipament de protecție. Noi suntem în cel de-al patrulea scenariu, unde orice pacient venit în spital este considerat potențial contaminat. Riscurile sunt foarte mari. Noi beneficiem de echipament care trebuie adaptat oricărui circumstanțe”, a dezvăluit medicul Ioan Ștefan.

MINISTERUL EDUCAŢIEI, ANUNȚ IMPORTANT DESPRE REDESCHIDEREA ȘCOLILOR: “CURSURILE NU SE REIAU PE 6 APRILIE! VOM FACE…”

Medicul Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalului Militar, a anunțat miercuri, 1 aprilie, că 24 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. 620 de angajați ai unității au fost testați pentru coronavirus.

Situație dramatică la Spitalul din Suceava

În schimb, la Spitalul Județean din Suceava situaația este dramatică. Un cadru medical infestat cu virusul ucigaș a făcut dezvăluiri cutremurătoare, în direct, la digi24. ”Este un haos total! Există nevoie majoră de personal medical! Este un număr în creștere a pacienților internați, cei infestați cu COVID-19. Este haos și lipsă de organizare.

SITUAȚIE TOT MAI DRAMATICĂ ÎN SUCEAVA! AU FOST ANUNȚATE DOUĂ DECESE ÎN FAMILIA DIRECTORULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN

Nu știm câți sunt exact, în toate secțiile, noi muncim. Există o altă serie de lipsuri. Echipament corespunzător pentru acești pacienți.Nu există asigurarea protecției medicilor, nu există protocoale, nu există decizii scrise pentru a ne putea baza pe această activitate.

Suntem prea puțini medici, nu putem face față. Ne trebuie epidemiologi, infecționiști..E nevoie de o echipă care să ne fie trimisă. E singura soluție pentru a face față. O echipă care să vină aici și să ne ajute.

APEL DISPERAT AL MEDICILOR DIN ”SPITALUL MORȚII”: E HAOS AICI! SUNTEM DEPĂȘIȚI!”

Există deficit pe toate ramurile! Ne trebuie și o echipă de conducere, acum, suntem depășiți. Soluțiile de până acum nu sunt suficiente.

Actualul manager a încercat să ajute, să asculte, să facă lucruri, dar nu am făcut pași înainte. Criza se agravează.

Am vorbit cu domnul ministru Nelu Tătar, ne-am înntânit cu dumnealui, i-am prezentat problema, probabil a încercat să găsească soluții, dar noi nu le găsim, momentan. Suntem prea puține cadre medicale valide pentru a putea față acestui mare volum de pacienți. 

30 de colegi ne-au rugat să ieșim și să cerem ajutor!”, au fost declarațiile unui medic din Spitalul Județean Suceava.