Medicii infecționiști, anunț îngrijorător! Vom avea 15.000 de cazuri de infectare pe zi și riscăm să intrăm în Stare de Urgență, până în ianuarie

Publicat: 09/11/2020 | 16:22

Pandemia de coronavirus generează tot mai multe probleme în România. Specialiștii sunt de părere că vom ajunge la 15.000 de cazuri de infectare în fiecare zi, ceea ce este extrem de îngrijorător. 

Medicii infecționiști sunt de părere că vom ajunge să înregistrăm chiar și 15.000 de cazuri de infectare pe zi, din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult, se pare că riscăm să intrăm în Stare de Urgență, din cauza numărului tot mai mare de persoane care se infectează cu COVID-19.

Răzvan Cherecheş, profesor în Statele Unite ale Americii, la Iowa University, şi director al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj – Napoca este de părere că măsurile impuse de autorități nu vor fi suficiente pentru a combate pandemia de coronavirus. Pe deasupra, acesta susține că restricțiile vor avea un impact asupra ratei de infectări în 3-4 săptămâni.

„Vom testa mai puţin, vom avea mai puţine cazuri şi vom scădea incidenţa sub 3 la mie. Vom relaxa măsurile înainte de alegeri, pentru ca populaţia să fie mulţumită. După alegeri, numărul de teste va creşte din nou, vom descoperi că situaţia e dramatică şi vom intra într-un hard lockdown (n.r. – carantină dură) până în ianuarie” a spus specialistul, pentru spotmedia.ro.

Vom ajunge la 15.000 de cazuri de infectare pe zi

Pe deasupra, medicul şi cercetătorul timişorean Octavian Jurma este de părere că măsurile impuse de autorități au fost luate cam prea târziu, motiv pentru care ne-am putea confrunta chiar și cu un număr de 15.000 de cazuri de infectare pe zi.

„Exact măsurile care au fost anunţate acum ar fi trebuit să intre în vigoare cam cu o lună în urmă, atunci ar fi avut impact pentru că ar fi căzut pe un fond descendent, am fi putut să frânăm epidemia. Acum e ca şi cum încercăm să frânăm un camion, dar punem piciorul pe frână doar o dată pe săptămână. Lumea are impresia că s-au luat măsuri dure, pentru că aşa par, însă în realitate sunt soft, sunt măsuri pe care celelalte ţări din Europa le-au luat acum două-trei săptămâni, iar acum ajoritatea trec la măsuri de hard-lockdown”, a susţinut Octavian Jurma la PRO TV.