Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu

Publicat: 29/11/2022 | 14:42
Medicul Virgil Musta. Sursă foto: social media

Virgil Musta, medicul care s-a ocupat de informarea complexă a românilor în contextul pandemiei, este cercetat acum de către procurorii DNA. Din cauza unor mai multe teste de COVID pe care le-a făcut în perioada pandemiei alături de alte trei asistente medicale, acum este acuzat de instigare la abuz în serviciu. 

Șeful secției Spitalului ,,Victor Babeș” este acuzat de instigare la abuz în serviciu. Din cauza unor teste COVID pe care le-ar fi folosit pentru sine sau pentru obținerea anumitor foloase ale altor persoane, procurorii DNA l-au trimis în judecată. (VEZI ȘI: MEDICUL VIRGIL MUSTA, DESPRE EFECTELE SECUNDARE ALE VACCINUL ÎMPOTRIVA COVID-19: „CELE MAI MULTE APAR LA NIVELUL BRAȚELOR”)

Medicul Virgil Musta, trimis în judecată de procurorii DNA

DNA îl anchetează pe medic într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Alături de alte trei asistente, Virgil Musta a efectuat mai multe teste COVID în perioada pandemiei, iar rezultatele le-a folosit în beneficiul societății la care era asigurat.

În dosar sunt cercetate alte trei persoane: Maria Diana Albu – asistent medical coordonator al Ambulatorului de boli infecțioase, Diana Luminița Manolescu – directorul medical Spitalului Victor Babeș din Timișoara și Dana Mihaela Paica, un medic de la societatea unde era asociat medicul Virgil Musta.

Medicul timișorean Virgil Musta. Sursă foto: social media

 

,,În perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, inculpatul Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara.

Folosindu-se de influența pe care o avea în calitatea sa de medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).

Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menționată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital”, a transmis DNA într-un comunicat.