Mesajul emoționant postat de Dan Negru, la 44 de ani de la cutremurul din 1977. Povestea care va impresiona o țară întreagă

Publicat: 04/03/2021 | 11:04
Dan Negru, "regele audiențelor" (Foto: Facebook)

Azi se împlinesc 44 de ani de la cutremurul din 1977, care încă lasă urme adânci în sufletele celor care l-au trăit pe propria piele. Dan Negru a postat o fotografie alături de Nae Alexandru, dar și un mesaj emoționant cu povestea de viață a acestuia, despre cum a reușit să supraviețuiască seismului de 7,4 grade pe scara Richter.

Dan Negru este cunoscut pentru sinceritatea lui, dar și pentru poveștile pe care, adesea, le împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online.

Astăzi, la împlinirea a 44 de ani de la cutremurul devastator produs în 1977, prezentatorul TV a postat o fotografie cu Nae Alexandru, cunoscutul actor de comedie, dar și un mesaj emoționant cu privire la povestea lui de viață. În momentul în care Nae Alexandru avea numai 4 luni, a fost salvat de către bunica sa, în cutremurul care a înregistrat o magnitudine de 7,4 pe scara Richter.

„Nu mai căutați miracole ! Ele există!
V-am spus de Nae? Cel din fotografie …
El e miracolul cutremurului din 4 martie !
Avea 4 luni in 1977 când blocul in care locuia s-a prăbușit omorându-i familia !
Salvatorii l-au găsit după 7 zile in brațele bunicii, moartă, care l-a protejat cu propriul corp și cu propria-i viață.
Nae e miracolul.
#4martie” a fost mesajul postat de Dan Negru, alături de fotografia cu el și Nae Alexandru.

Cât de pregătit este Bucureștiul pentru un cutremur ca cel din 1977

Sute de clădiri din București au „bulină roșie”, avertismentul atașat celor mai vulnerabile imobile în cazul unui cutremur major, precum cel din 4 martie 1977. Printre acestea, se află imobile construite pe vremea domniei lui Carol I și a Regelui Ferdinand, la finalul secolului XIX.

„Din punctul meu de vedere, Bucureștiul din 2021 este mai vulnerabil decât cel din 2010 și anii ’90 și mult mai vulnerabil față de Bucureștiul din 1977. Este enorm de mult de lucru în acest sens. 1 din 4 bucureșteni ar fi afectat de cutremur într-un mod important, spune un raport oficial realizat în urmă cu câțiva ani. Asta înseamnă aproximativ 500.000 de locuitori, mulți morți, ar rămâne oameni fără locuințe. Este foarte mult. 

Bucureștiul are undeva la 2.000 de clădiri cu pericol de prăbușire, conform listei oficiale. Dacă un imobil nu e pe listă, nu înseamnă că nu este cu risc, ci înseamnă că nu a fost expertizat. În prezent, cunoaștem foarte puțin din total fondului construit din București, undeva la 8-10%”, a declarat Edmond Niculușcă pentru B1.ro