Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România. Pe ce dată exactă va fi cea mai caniculară zi din 2023, în București

Publicat: 28/05/2023 | 09:48
Foto: Accuweather

Meteorologii Accuweather au oferit ultimele noutăți despre prognoza meteo în România, în sezon estival ce urmează. Se pare că nu vom avea o vară prea caniculară, așa cum s-a întâmplat anii trecuți. Temperaturile nu vor trece cu mult peste 30 de grade și sunt doar 3 zile în care vor fi cele mai ridicate temperaturi.

Datele specialiștilor arată că în această vară, vom avea parte doar de câteva zile în care temperaturile vor fi mai ridicate. Față de anii trecuți, când am suportat cu greu canicula, anul acesta se pare că temperaturile vor fi între 26 și 32 de grade.

Cum va fi vremea în Capitală vara aceasta

În iulie, la București sunt 2 zile în care temperaturile se vor ridica la 32 de grade, mai exact pe 23 și 30. De asemenea, pe 4 august se vor înregistra aceleași temperaturi, semn că nu vom avea parte de o vară prea sufocantă, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

În Capitală, vremea va fi destul de călduroasă pe tot parcursul lunii iulie, însă nu vom fi nevoiți să ne luptăm cu canicula. Temperaturile vor oscila între 26 și 31 de grade, iar cele mai călduroase zile vor fi pe data de 23 și 30 iulie, când maxima va fi de 32 de grade. Pe de altă parte, chiar dacă este denumită „luna lui cuptor”, începutul lui august debutează cu temperaturi cuprinse între 31-32 de grade, deci nu ne vom confrunta cu o vară secetoasă, așa cum s-a întâmplat ani la rând.

În iulie, la București vor fi doar 2 zile în care temperaturile se vor ridica la 32 de grade (Foto: Accuweather)

(VEZI ȘI: ROMÂNIA, CURPRINSĂ DE NATURA DEZLĂNȚUITĂ. SE ANUNȚĂ 40 DE LITRI PE METRU PĂTRAT ÎN MAI MULTE JUDEȚE)

„El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record”

În urmă cu puțin timp, meteorologii spuneau că anul acesta, vremea va fi instabilă până la jumătatea lunii iulie. Se pare că ar fi vorba despre fenomenul La Nina în Oceanul Pacific, care scade ușor temperaturile globale. Pe de altă parte, oamenii ar putea să asiste la revenirea fenomenului El Nino, omologul său mai cald, însă acest lucru s-ar putea întâmpla abia în a doua jumătate a anului.

 „El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global. Dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau în 2024 reprezintă ceva încă necunoscut, dar eu cred că este mai probabil să se întâmple”, a declarat Carlo Buontemp, director al Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene.

(CITEȘTE ȘI: VREMEA ÎȘI FACE DIN NOU DE CAP ÎN ROMÂNIA! FENOMENUL EXTREM CARE MĂTURĂ JUMĂTATE DE ȚARĂ)