Meteorologii anunță cea mai caldă iarnă din istoria României! Pe ce dată exactă vin ninsorile în București

De: Cancan
Publicat: 16/12/2021 | 12:38

În ultimii ani, vremea s-a schimbat destul de mult, iar iernile geroase au devenit istorie. Schimbările majore au avut loc în partea de sud a țării, acolo unde iernile au devenit niște luni de toamnă cu temperaturi scăzute .Episoadele de viscol și ninsori puternice au fost tot mai rare au explicat meteorologii.

Ninsorile au fost tot mai rare în ultimii ani, în schimb ţara noastră s-a confruntat cu temperaturi scăzute, ploi din plin, dar şi episoade în care precipitațiile transformau totul într-o perdea de gheaţă.

CITEŞTE ŞI: IARNA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI! VREMEA SE RĂCEȘTE CONSTANT ÎN TOATĂ ȚARA. DIRECTORUL ANM, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Mai mult, meteorologii povestesc faptul că, în 1966, bucureștenii au avut parte de un an cu totul special în ceea ce privește vremea. Atunci, chiar în noaptea de Revelion a început să viscolească cumplit și în doar câteva ore, străzile orașului au fost acoperite cu un strat gros de zăpadă. De asemenea şi în 1954 a început într-o dimineață un viscol cumplit care a blocat toată activitatea din oraș. În prima săptămână a lunii februarie a venit viscolul, iar oamenii și-au dat seama cât de gravă este situația pentru că nu mai reușeau să-și deschidă nici măcar geamurile caselor.

Pe ce dată exactă vin ninsorile în București

În prezent însă, situaţia arată cu totul diferit. Specialiștii explică faptul că, pentru lipsa zăpezii ar fi de vină inclusiv încălzirea globală care duce la creșterea temperaturilor.

De asemenea, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie a dezvăluit când va avea loc prima ninsoare la noi în ţară.

„Trebuie să ținem cont că luna decembrie a anului a fost cea mai caldă din istoria măsurătorilor, cel puțin din ultimii 60 de ani. Este clar că acest lucru nu a favorizat apariția de precipitații. Două lucruri putem observa, iernile, per ansamblu, sunt ceva mai blânde acum și fenomenele cele mai severe apar în special în a doua decadă a lunii ianuarie, chiar în februarie. Este o tendință de prelungire a iernii spre primăvară, însă trebuie să precizăm că nu este neapărat o regulă să nu ningă. Un exemplu clar este ce urmează, ne așteptăm la temperaturi mai scăzute decât normalul pentru următoarea perioadă”, explică Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie.

 

Sursă foto: accuweather.com