Metoda de furt din bancomat, care face ravagii! Specialiștii au rămas fără cuvinte când au văzut la ce s-au gândit infractorii

Publicat: 16/05/2023 | 11:19
Cum poți rămâne fără bani pe card / foto: Facebook

Un nou stil de furt a apărut în România! Hoții și-au perfecționat mijloacele prin care fac rost de bani, iar așa-zisa metodă „furculița” este folosită pentru a fura din bancomate. 

Pentru a fi siguri de reușită, hoții apelează la diverse modalități pentru a fura sume mari de bani. Una dintre cele mai noi metode face ravagii în rândul românilor.

Metoda „furculița” presupune introducerea unui dispozitiv artizanal asemănător cu o furculiță, în fanta bancomatului, fiind forţat cu un obiect ascuţit. Odată introdus, dispozitivul reține banii pe care clienții încearcă să îi retragă. Prin urmare, chiar dacă sunt efectuate operațiunile obișnuite de retragere de numerar, oamenii nu primesc suma solicitată, ci doar cardul.

Însă, în realitate, banii sunt reținuți de dispozitivul „furculiță” introdus în fanta bancomatului, dar suma solicitată de clienţi este eliberată şi contul este debitat.

Astfel, persoana în cauză este păcălită și crede că bancomatul nu funcționează bine și pleacă, fără a se preocupa de problema respectivă. În tot acel timp, hoții scot dispozitivul, împreună cu banii debitați din cont.

Metoda a fost folosită de trei ori în mai multe orașe din România. În două cazuri, câțiva bărbați au reușit să fure suma de 750 de lei, în timp ce a treia tentativă a eșuat, după ce clientul băncii a reușit să recupereze banii solicitați, care erau blocați în fanta bancomatului, notează Adevărul. 

Metoda „Furculița” te lasă fără banii de pe card / foto: Facebook

CITEȘTE ȘI: N-ai fi crezut! Ce recompensă a primit un bărbat din Frankfurt, după ce a găsit un cec de 4,6 milioane de euro: „Mi s-a părut cam meschin”

Cum poți fi jefuit prin metoda ȘMEN

Metoda ȘMEN rămâne una dintre cele mai folosite căi de înșelăciune. Acest mijloc, prin care oamenii sunt păcăliți, se referă la schimbul unei sume de bani. Escrocii profită de neatenția victimelor și nu oferă la schimb aceeași sumă, ci una mult mai mică. Mai exact, infractorii solicită schimbarea unor sume de bani sau propun efectuarea unui schimb valutar, după care se „răzgândesc” și cer banii înapoi. În acel moment, persoana este înșelată și primește mai puțini bani. Manevra are la bază ideea de a distrage atenția victimei, iar toate acestea se întâmplă într-un interval foarte scurt de timp.

VEZI ȘI: Un agent de securitate a furat sute de mii de lei din mai multe bancomate. Ce metodă inedită folosea