Metodă inedită de a ține oamenii în casă! Indonezienii, speriați de „fantomele” care patrulează pe străzi

De: A. D.
Publicat: 13/04/2020 | 13:10

Satul Kepuh din Indonezia a abordat o metodă interesantă de a ține oamenii în casă, în contextul epidemiei de coronavirus. Pe străzi și-au făcut apariția niște siluete misterioase și înfricoșătoare, care se năpustesc asupra călătorilor și apoi dispar.  

Preşedintele Joko Widodo s-a opus măsurilor de izolare la nivel naţional pentru stoparea răspândirii coronavirusului, rezumându-se doar ai îndemna pe oameni să practice distanţarea socială şi să respecte igiena. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS. CÂTE CAZURI NOI AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA ȘI CARE ESTE ULTIMUL BILANȚ TRANSMIS DE AUTORITĂȚI)

Însă, din cauza numărului mare de decese provocate de virusul COVID-19, unele comunităţi indoneziene, precum Kepuh, au decis să ia măsuri pe cont propriu. Astfel, statul de pe insula Java a format patrule de fantome care circulă pe străzi. Această metodă a fost menită să îi sperie pe localnici și să stea în casă.

Conform unei superstiții străvechi fantomele sunt cunoscut sub numele de „pocong” și reprezintă sufletele celor morți rămase captive pe pământ. Însă se pare că aparițiile fantomatice au avut un efect opus. Omenii în loc să se sperie și să rămână în case, au ieșit pe străzi în încercarea de a surprinde aceste apariții misterioase.

„Am vrut să fim diferiţi şi să creăm un efect de intimidare pentru că ‘pocong’ sunt ciudate şi înfricoşătoare”, a declarat Anjar Pancaningtyas, conducătorul unui grup de tineri din sat care a conceput împreună cu poliţia iniţiativa neconvenţională de promovare a distanţării sociale, potrivit Agerpres.

În prezent, în Indonezia au fost înregistrate 4.241 de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19 și 373 de decese. (VEZI ȘI: MESAJ DE LA POLIȚIA ROMÂNĂ: VREȚI SĂ NU LUAȚI AMENZI DE PAȘTE? CUM SĂ FACEȚI CUMPĂRĂTURILE FĂRĂ SĂ FIȚI AMENDAȚI CU 2.000 LEI)

Cercetătorii de la Universitatea din Indonezia estimează că s-ar putea ajunge la 140.000 de morţi şi 1,5 milioane de cazuri de contaminare până în luna mai în lipsa unor măsuri mai dure pentru limitarea deplasărilor.