Metoda „oala” face prăpăd printre români. E nevoie doar de câteva minute să rămâi fără niciun ban

Publicat: 02/06/2023 | 17:54
O altă metodă de înșelăciune îi „scutură” pe români de bani / Sursă: colaj Pixabay

În ultima perioadă, mulți români au devenit victime ale unor înșelătorii și ale unor tentative de fraudă online. Printre tehnicile de înșelăciune se numără și metoda „oala”, în urma căreia mai mulți români au picat drept victime. Practic, în doar câteva minute, te poți trezi fără toți banii. Iată mai jos, în articol, despre ce este vorba.

Se cunoaște, deja, faptul că există o multitudine de metode în urma cărora oamenii pot rămâne fără bani sau alte bunuri personale. De altfel, câteva companii mari, bănci și alte entități juridice au ajuns și ele victime reale ale infractorilor: în numele lor sunt trimise mesaje sau e-mail-uri prin care se cer date personale sau tranzacții! Totodată, există și metoda „celebrity impersonating scam”, despre care puteți citi aici ce a transmis Poliția Română.

De data aceasta, avem în prim-plan o altă formă de înșelăciune care ajunge să îi „scuture” pe români de mulți bani. Mai cu seamă, este vorba despre metoda „oala”. Însă, ce presupune și cum ajunge o persoană să rămână, în doar câteva minute, fără sume importante? În continuare, puteți citi despre această metodă care face prăpăd în buzunarele cetățenilor.

Vezi și METODA DE FURT DIN BANCOMAT, CARE FACE RAVAGII! SPECIALIȘTII AU RĂMAS FĂRĂ CUVINTE CÂND AU VĂZUT LA CE S-AU GÂNDIT INFRACTORII

Metoda „oala” îi lasă pe români fără bani

De pildă, un român în vârstă de 73 de ani din Abrud, județul Alba, a picat în această „plasă” și a rămas fără o sumă importantă de bani. Metoda „oala” presupune, de fapt, vânzarea unor astfel de produse (oale sau tacâmuri) la prețuri exorbitante. Practic, determină un potențial client să achiziționeze produsul, dar, în cele din urmă, „umflă” prețul și ajunge să îi ceară sume absurde.

În această situație s-a aflat și românul din județul Alba care a cumpărat oale de la un bărbat din Mureș. Clientela este aleasă într-un mod special de cei care recurg la metodele de înșelătorie. De exemplu, vânzătorul determină persoanele care au puncte vulnerabile. Motiv pentru care aleg să îi determine pe bătrâni să cumpere astfel de produse, însă la prețuri uriașe.

Citește și PREJUDICIU DE 89 DE MILIOANE DE EURO, DUPĂ O ÎNȘELĂTORIE CARE A PRINS LA SCARĂ LARGĂ

Clientul a fost determinat să plătească un preț uriaș

La data de 19 mai 2023, bărbatul de 73 de ani din Alba a ajuns să plătească o sumă exorbitantă pentru câteva produse de uz casnic. Acesta a fost determinat să cumpere un set de tacâmuri, unul de cuțite și un set de oale la un preț inițial de 600 de lei. Însă, la momentul la care bărbatul din Alba voia să achite produsele, i s-a comunicat că prețul este, de fapt, 3000 de euro! A fost determinat să meargă la bancomat, pentru a scoate bani. În cele din urmă, bărbatul de 73 de ani a plătit 2.400 de lei. Ulterior, a realizat că a fost înșelat prin metoda „oala”.

În acest caz, bărbatul care l-a determinat pe bătrân să facă achiziția este din Mureș și are vârsta de 40 de ani. Cetățeanul a fost identificat pe 31 mai 2023 de către polițiștii de Investigații Criminale din Abrud. Prejudiciul (2.400 de lei) a fost recuperat, arată antena3.ro.

Sursă foto: colaj Pixabay