Ministrul Educației, noi informații despre structura anului școlar: „Nu e corect să închidem școlile. Există varianta ca Evaluarea Națională să se țină”

Publicat: 25/03/2021 | 12:14

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noi schimbări în structura anului școlar. Oficialul propune încă o variantă și anume scurtarea cu doar o săptămână a semestrului al doilea.

Acest lucru va permite organizarea Evaluării Naţionale la datele inițiale, adică să înceapă pe 22 iunie.

Citește și: Bucureștiul a depășit rata de infectare! Reacția lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: ”Când se intră în carantină, se închid și școlile”

Mai mult, ministrul Sorin Cîmpeanu spune că nu este corect să se închidă școlile, pentru că în interiorul unităților de învățământ regulile sunt respectate.

„Mâine (nr vineri, 26 martie), în cadrul Comitetului pentru Dialog Social, în care consultăm reprezentanţii profesorilor, elevilor, părinţilor, voi propune varianta reducerii cu o săptămână a celui de-al doilea semestru.

Dacă această variantă va fi acceptată înseamnă că examenele naţionale vor rămâne exact aşa cum au fost planificate şi nu vom mai avea problema de predictibilitate.

Mai exact, Evaluarea Naţională pentru toţi elevii clasei a opta ar urma să înceapă pe data de 22 iunie, prima zi după sărbătoarea de Rusalii, şi pe parcursul a trei zile, 22, 23 24 iunie să se deruleze Evaluarea Naţională aşa cum a fost planificată, nicio modificare.

Săptămâna următoare, începând cu data de 28 iunie, aşa cum a fost planificat să se deruleze Bacalaureatul. Această variantă are avantajul că nu modifică nimic din examenele naţionale.

Are, de asemenea, avantajul, pot spune, că nu duce finalul anului şcolar pentru clasele de la clasa pregătitoare până la clasa a şaptea şi de la clasa a noua până la clasa a unsprezecea în afara lunii iunie”, a spus Cîmpeanu,

„Pericol minim de infectare”

Sorin Cîmpeanu a precizat, de asemenea, că nu este corect ca școlile să fie închise, în condițiile în care măsurile impuse sunt respectate și există un pericol minimum de infectare cu Covid-19.

„Nu este corect să închidem școlile. Nu este corect pentru că în școli măsurile se păstrează cel mai riguros. Și așa am avut pierderi educaționale foarte mari. Sunt pierderi ce țin și de partea emoțională a elevilor”, a mai spus Ministrul Educației.

Nu rata: Ce se întâmplă cu examenele naționale după ce mai multe localități au intrat în carantină: anunțul lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației